Menu

Terug naar Actualiteit >Jouw tuin in topvorm dankzij onze webinars!

Geschreven op 20 maart 2023. - Tuinieren

Open tuinen 2023 draait rond het thema 'bodem'. Zonder een goede bodemhuishouding geen b(l)oeiende tuin! In een reeks webinars nemen we het thema bodem onder de loep en geven we je heel wat tips en tricks! 

Deelnemen aan onze webinars is gratis maar inschrijven is noodzakelijk om de deelnamelink te ontvangen. 

 

 

Infiltreren van regenwater in je tuin

donderdag 30 maart om 20 uur

Marc Verachtert en Bart Verelst komen spreken over hun nieuwe Zakboek voor de Sponstuin. Hun allerbelangrijkste boodschap: ‘laat regenwater infiltreren in je tuin’. Het maakt elke tuin sterker tegen droogte, is goed voor milieu en klimaat en voorkomt wateroverlast op andere plekken

Interesse? Schrijf hier in! 

 

Het belang van een goede bodem

dinsdag 18 april om 20 uur

Annemie Elsen en Marianne De Ruyck zijn twee experten die beiden werkzaam zijn bij de Bodemkundige Dienst van België. Ze komen ons het belang van een goede bodem vertellen en geven praktische tips om je tuin dankzij een gezondere bodem, klimaatbestendig te maken. We geven deze avond ook het startschot van de nieuwe campagne waarin we het bodemleven in de tuin gaan meten aan de hand van een onderbroekentest. De test werd vorig jaar door de bodemkundige dienst uitgevoerd. Zij kunnen dus vanuit hun eigen praktische ervaring vertellen hoe je die het best doet en wat je er uit kunt afleiden.  

Interesse? Schrijf hier in!