Menu

Terug naar Actualiteit >Ken jij de Groentevakman van 2023?

Geschreven op 28 februari 2023. - Nieuws, Eten en drinken, Landbouw

Een mooie groentezaak binnenwandelen en weten dat een specialist met vakmanschap je het beste aanbod van elk seizoen zal voorschotelen, daar genieten we allemaal van! Dit voorjaar gaat Boerenbond samen met VLAM en BuurtSuper.be opnieuw op zoek naar de meest aantrekkelijke groente- en fruitafdeling in Vlaamse zelfstandige supermarkten, groentespeciaalzaken en marktkramers. Wie verdient de titel van ‘Groentevakman van het jaar’?

Al 10 jaar geleden, in 2013, werd de wedstrijd in het leven geroepen. De vakgroep Glasgroenten West-Vlaanderen vond dat het tijd was om meer aandacht te besteden aan de kwaliteitsbewaking van hun producten op de winkelvloer. Als teler lever je kraakverse, kwalitatieve groenten, en hoop je in de groenterayon dan ook een bak witloof, prei of sla aan te treffen, waar je trots op kunt zijn!

Het doel van de wedstrijd ‘Groentevakman’ is de goede voorbeelden in de sector in de verf zetten. Een erkenning voor de winkelverantwoordelijken die met beroepstrots en vakmanschap hun groenterayon zo mooi en aantrekkelijk mogelijk houden!

Ken jij een versspecialist met een passie voor groenten en fruit van bij ons? De vakman heeft productkennis, klantvriendelijkheid, creativiteit en oog voor kwaliteit en versheid? Dan kan jij een versspecialist nomineren voor de ‘Groentevakman van 2023’ via www.groentevakman.be!

De jury kiest de mooiste, creatiefste, origineelste en meest seizoensgebonden fruit- en groenteafdeling in twee categorieën: speciaalzaken en buurtsupermarkten. Niet onbelangrijk, de winnaars ontvangen een mooi prijzenpakket met onder andere een waardebon van € 1.000 (voor de aankoop van groente van bij ons), media-aandacht, exclusieve Groentevakman-schorten en publiciteitsmateriaal voor de winkel.

Kandidaten kunnen zich vanaf nu inschrijven via www.groentevakman.be voor vrijdag 18 maart 2023. De winnaars worden half juni bekend gemaakt op een slotevent voor alle groentewinkels uit Vlaanderen.