Menu

Terug naar Actualiteit >Knutsel een (kerst)dorp

Geschreven op 21 december 2021. - Nieuws
bouw je eigen kerstdorp

Deze winter is dan misschien anders dan wat we gewoon zijn, de gezelligheid van deze periode is er niet minder om. Integendeel, op heel wat plaatsen zien we kerstlichtjes verschijnen en maken we het binnenshuis extra gezellig. 

 

Inkleuren, knippen en plakken

Meer is niet nodig om een gezellig kerstdorp te bouwen, kleinschalig met een huisje en een kerstboom voor op de kast of groots zodat het kerstdorp de gehele tafel kan vullen. Huisjes, een schooltje, de dorpskerk, kerstbomen en zelfs een kerststal zijn beschikbaar om het kersttafereel te maken. 
 

Aan de slag

Wat heb je nodig:
  • Printpapier A4-formaat (TIP! Voor stevige huisjes, gebruik je best iets steviger papier van 200gr per m². Je kan de tekeningen ook printen op dunner papier en op dun karton (bv. lege doos cornflakes) kleven voor extra stevigheid en dan uitknippen)
  • Schaar
  • Kleurtjes of stiften
  • Lijm
  • Eventueel nepsneeuw
De tekeningen zijn overzichtelijk opgebouwd zodat iedereen er mee aan de slag kan. Een groot gebouw zoals de school of de kerk staat op één blad zodat je met slechts één print al iets kan knutselen. Als het beschikbaar is, print je de tekeningen best op iets dikker papier af. De gebouwen en kerstbomen blijven dan stevig staan. Maar ook met gewoon printpapier moet het lukken. Kleur het gebouw eerst in, knip het vervolgens uit en begin dan te plooien. Hier en daar moet je een strook vastlijmen om het gebouw of de boom dicht te maken. 

Gebouwen en bomen

Hieronder vind je onze verschillende maquettes terug. Klik op een bestandje en download zo gratis de pdf. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Is je huisje met boom of dorp klaar? Etaleer het op de kast of voor een groot raam. Maak het winterse dorpstafereel af met een dun laagje nepsneeuw en enkele kleine speelgoedfiguurtjes die door de sneeuw wandelen. Kan het nog gezelliger? 

PS Bezorg ons gerust foto's van het resultaat via info@landelijkegilden.be