Menu

Terug naar Actualiteit >Kunst voor Warme tuin Balen

Geschreven op 21 juni 2017. - Nieuws, Tuinieren
kunst warme tuin Balen

Elke Warme tuin is uniek en toont de sfeer, goesting of ambities van de voorziening die de tuin herbergt. Bij de Schakel in Balen staat een blikvanger van formaat. Leuk voor de tuiniers, maar ook voor passanten en bezoekers die daarvoor alleen al afzakken naar de tuin.

 

Manshoge laarzen

Je zou denken dat laarzen overbodig zijn in de zandige tuingrond van de Antwerpse kempen. Maar bij de Schakel weten ze beter. Hun tuin stond vorig jaar enige tijd blank toen het een periode stevig regende. ‘Goei botten’ waren toen bijzonder nuttig om de tuin te betreden.

Vanuit die ervaring waren de medewerkers van De Schakel meteen gecharmeerd door deze manshoge laarzen, het werk van een creatieve geest uit Meerhout. De laarzen verhuisden naar hun warme tuin en zijn een heuse blikvanger geworden. Ze staan strategisch opgesteld, wie ze van ver al ziet staan wordt geprikkeld om dichterbij te komen. Het spreekt voor zich dat de reacties van gasten en bewoners superpositief zijn.

 

Meer informatie over onze warme tuin

André Joos, verantwoordelijke Warme tuin bij De Schakel, 014 81 37 56

Dirk Van Gorp, voorzitter landelijke gilde Balen

 

 

Dit project wordt mee mogelijk gemaakt door cofinanciering uit Platteland Plus, bestaande uit middelen van Vlaanderen en de provincie Antwerpen. Onze partner Cera maakt het mogelijk de campagne over heel Vlaanderen bekend te maken bij zorgvoorzieningen en plaatselijke afdelingen.