Menu

Terug naar Actualiteit >Lammetjes kijken!

Geschreven op 23 maart 2023. - Schapenhouders
Jeroen Verrecht

Het is lente en dus tijd voor lammetjes. Op een aantal schapen- of geitenbedrijven kan je op kraambezoek en lammetjes begroeten tijdens 'Lammetjes(kijk)dagen'. Een aantal van onze leden organiseren zo'n lammetjesdag, al dan niet in samenwerking met een lokale afdeling van Landelijke Gilden. Hieronder vind je alvast een lijstje om aan te kruisen in je agenda: 

1. Lammetjeskijkdag schapenbedrijf 't Calsterhof

Zaterdag 8 april van 10u tot 16u - 't Calsterhof, Meir 78, 2890 Sint-Amands 

Landelijke Gilde Oppuurs - Sint-Amands - Lippelo nodigt iedereen uit op de lammetjeskijkdag op het schapenbedrijf 't Calsterhof van Nicole en Joris. Je kan er lammetjes knuffelen, ermee op de foto of luisteren naar verhalen tussen de strobalen op de vertelzolder. Er staan ook ponyritjes, alpaca's aaien en een ritje met de huifkar op het programma. Meer info vind je hier.  
 

2. Lammetjeskijkdag Het Vaneleke 

Paasmaandag 10 april van 10u tot 17u  - Het Vaneleke, Witte-keiweg 1, 2330 Merksplas

Koen en Nele Huybrechts-Bellens organiseren op hun melkschapenbedrijf 'Het Vaneleke' op paasmaandag een lammetjesdag. Er is een echte knuffelweide, schapenspelletjes, strokasteel, volksspelen, enz. Er is ook een supertombola met kans op toffe prijzen. Meer info vind je hier.
 

3. Lammetjesdag 't Zwarthof 

Paasmaandag 10 april van 11u tot 16u - 't Zwarthof, Geleg 155, 2980 Zoersel 

't Zwarthof gunt iedereen een blik achter de staldeuren tijdens hun lammetjesdag. Je kan er op de foto met lammetjes, smullen van ijsjes, genieten van een leuke babbel en hun hoevewinkel is ook open. Meer info vind je hier. 
 

4. Lammetjesdag geitenboerderij 't Goerenhof

Zondag 23 april van 14u tot 18u - 't Goerenhof, Goeslaerstraat 33, 3560 Lummen 

Landelijke Gilde Lummen organiseert samen met de familie Vanroye een lammetjesdag op het biologisch melkgeitenbedrijf 't Goerenhof. Je kan er de lammetjes bezoeken in de vernieuwde stal, kijken hoe de geiten gemolken worden en al je vragen stellen over het leven op de boerderij. Daarnaast kan je er ook kazen proeven van de kaasmakerij. Meer info vind je hier
 

5. Lammetjesdag schapenhouderij Verrecht

Zondag 14 mei van 10u tot 18 u - Schapenhouderij Verrecht, Heistraat 57, 2430 Laakdal 
 
Op moederdag gooit de familie Verrecht hun boerderijpoorten open en kan je hun lammetjes  bezoeken. Voor de rest is er nog vanalles voorzien: een stroberg, een kruiwagenparcours, mini-tractors, demonstratie schapendrijven, schilderen op hooibalen, piketdarts, hapjes en drankjes, enz.  Meer info vind je hier.
 

6. Lammetjesdag Sint-Annahof 

Zondag 4 juni van 11u tot 17u - Sint-Annahof, Mellaertstraat 10, 3560 Lummen 

De familie Steegmans nodigt iedereen op 4 juni uit om hun lammetjes en schapen te bezoeken. Je ontdekt er hoe ze er dagelijks zorg voor dragen. Er zijn ook optredens van dog-dance, kinderanimatie en enkele lekkere natjes en droogjes. Meer info vind je hier. 

 

Moest je niet in de lijst staan, mag je ons dat laten weten via info@landelijkegilden.be 

©Foto J.Verrecht