Menu

Terug naar Actualiteit >Lammetjeskijkdag in Stevoort, een feest voor jong en oud

Geschreven op 16 april 2018. - Geslaagde activiteit, Landbouw, Schapenhouders
Lammetjeskijkdag Stevoort lammetjes schapen scheren schapen hoeden boerderij

Zoals de naam van het evenement doet vermoeden, konden kinderen hun hartje ophalen bij de lammetjes. Zo konden ernaar kijken, maar wie wou kon ook binnengaan in de stal, om de lammetjes te aaien. Fijn om te zien hoe de kinderen met veel respect voor de dieren de stal binnengingen. Daar genoten ze van dit moment, samen met de lammetjes en de schapen.

Er viel nog veel meer bij te leren over schapen houden: zo werd er ook getoond hoe men schapen scheert. Gelet op het gemak waarmee dit lukte, gebeurde het duidelijk met de nodige ervaring. Iets verderop werd ook gedemonstreerd hoe schapen hoeden in zijn werk gaat. De jonge deelnemers die nog meer wilden beleven, konden daarnaast ook genieten van een ritje op de pony, of konden zich uitleven op springkasteel.

Ook de photobooth was een heuse publiekstrekker. Deelnemers konden er terecht voor een mooie foto, die hen later ook nog digitaal bezorgd wordt. De ideale manier om kennis te maken met de Landelijke Gilden, en het fijne aanbod.

Natuurlijk was er op het mooie binnenplein van de boerderij van Marcel Nickmans ook aandacht voor de innerlijke mens. Vrijwilligers serveerden er echte Limburgse vlaai en er kon, onder een stralend lentezonnetje, ook iets gedronken worden.  Vele honderden  mensen genoten van deze activiteit en de gezellige sfeer. Voor jong en oud was het  een erg fijne manier om landbouw te beleven, en de wondere wereld van de schapen te ontdekken.