Landelijke Gilde Bornem plaatst bank op nieuwe vertelroute in kinderboerderij | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Landelijke Gilde Bornem plaatst bank op nieuwe vertelroute in kinderboerderij

Geschreven op 27 juni 2018. - Nieuws, Actie(f) in je dorp, Landbouw
Inhuldiging Bank zoekt Plek Bornem in kinderboerderij

Maandag 25 juni werd de bank van Landelijke Gilde Bornem officieel ingehuldigd op kinderboerderij Barelhoeve. De bank die we in het kader van Bank zoekt Plek plaatsten, bevindt zich op het nieuw educatief vertelpad, een route die door een stiltegebied aan de kinderboerderij loopt. Een betere plek voor de bank kon Landelijke Gilde Bornem niet vinden.

De Bornemse kinderboerderij Barelhoeve ontvangt elk jaar ongeveer 10.000 bezoekers. In 2014 werd deze boerderij verkozen tot leukste kinderboerderij van Belgiƫ. Om de boerderij aantrekkelijk te houden voor reguliere bezoekers en om nieuwe bezoekers aan te trekken werd het kleuterpad vernieuwd. Zo kwam de nieuwe vertelroute tot stand. Landelijke Gilde Bornem was 1 van de partners, samen met de natuurgidsen Klein-Brabant, de Ambrosius imkersgilde, Raf en Frans Stroobant van de Barelhoeve en de gemeentelijke diensten. Het project werd gesubsidieerd in het kader van het plattelandsbeleid van de Vlaamse, Europese en provinciale overheid.
 

Nieuw vertelpad in kinderboerderij Barelhoeve

Lowieke is het hoofdpersonage in het verhaal. Hij is genoemd naar grootvader Louis van de familie Stroobant. Lowieke heeft een groot hart voor dieren. Hij neemt je overal mee langs de dierenverblijven. Vaak draagt hij “Connie”, het kleinste konijntje, mee in zijn draagzak. Samen beleven ze een spannend verhaal dat zich van schuurtje tot schuurtje verder ontwikkelt. Je kan ze lezen op de verschillende schuurtjes die je terugvindt op de route. Er zijn ook spelelementen, versjes en weetjes. Je kan Lowieke trouwens terugvinden in de jeugdhoek van de bib, waar hij naar hartenlust kan geknuffeld worden.
 

Guy Didelez schreef het verhaal en Marijke Meersman maakte de tekeningen. Zij coƶrdineerde eveneens de hele afwerking. Je zou kunnen zeggen dat ze, samen met Lucas Smits-Van Waesberghe, met Lowieke de hele kinderboerderij in een nieuw kleedje heeft gestoken.

Je kan de vertelroute op eigen houtje beleven tijdens de openingsuren van de kinderboerderij. De route is 1,5 km lang.

Over Bank zoekt Plek in Bornem

De inwoners van Bornem kozen de kinderboerderij als ideale plaats voor Bank zoekt Plek. De bank kreeg maandag dan ook officieel zijn plaats tijdens de opening van de verteltocht.