Menu

Terug naar Actualiteit >Landelijke Gilde Hees wint gewestelijke kookwedstrijd.

Geschreven op 25 september 2018. - Geslaagde activiteit, Eten en drinken

Onze lokale afdelingen ontmoeten elkaar regelmatig op een gewestraad. Daar wordt aan uitwisseling gedaan, zodat afdelingen van elkaar leren en te weten komen welke nieuwe projecten er zijn. Soms is er ook plaats voor ontspanning. (Bestuurs)leden van het gewest Bilzen-Kortessem werden daarom uitgenodigd op de gewestelijke kookwedstrijd. Landelijke Gilde Hees won, na een spannende strijd.

Verschillende afdelingen van het gewest Bilzen-Kortessem hebben een passie voor koken en organiseren kooklessen voor hun leden. Om de (bestuurs)leden van het gewest dichter bij elkaar te brengen, organiseerde het gewest op 24 september een kookwedstrijd. De landelijke gilden van Werm, Eigenbilzen, Mopertingen en Hees gingen de strijd aan.

 

Deelnemers kregen een basisrecept voor een driegangenmenu en al de nodige ingrediënten. Iedere ploeg maakte van iedere gang een bordje voor de 'proeftafel', en zorgde daarnaast ook voor de maaltijd van de andere deelnemers.

De andere deelnemers genoten eerst van een korte uitleg over het gewest Bilzen-Kortessem. Nadien gingen we op zoek naar de Slimste Mix ter wereld. De Betwisters, een mix van (bestuurs)leden van verschillende gilden, was de winnende ploeg.

 

Vervolgens was het tijd om te genieten van een heerlijk driegangenmenu. De jury van de wedstrijd werd gevormd door de 'proeftafel'. Zij beslisten welke kookploeg de wedstrijd won.

De proeftafel proefde bij iedere gang blind wat de verschillende kookploegen gecreëerd hadden. Zij gaven hierbij een score voor iedere gang van de maaltijd. Voorzitter van de proeftafel was Dominique Vreven, chef-kok bij 't Vlierhof.

De gewestelijke kookwedstrijd werd na een spannende strijd gewonnen door Landelijke Gilde Hees. Maar nog belangrijker is dat alle deelnemers en kookploegen een gezellige en fijne avond hadden. 'Samen beleef je meer' zeggen we bij Landelijke Gilden, en dat werd gisteren erg duidelijk. Dat de hele groep rond half elf samen aan het opruimen ging om alles terug proper te krijgen, toonde dat mooi aan.  

 

>> Lees ook onze andere artikels over eten en drinken