Menu

Terug naar Actualiteit >Landelijke Gilde versterkt de samenhang in het dorp met wandelroute en zitbank.

Geschreven op 06 juni 2018. - Nieuws, Actie(f) in je dorp, Fietsen en wandelen
Start wandelroute en babbelbank in Bocholt

Op vrijdag 25 mei werd in Bocholt de 'Ontdek het dorp'-wandeling feestelijk geopend. Zo’n 120 wandelaars waren aanwezig. Het bestuur van Landelijke Gilde Bocholt, burgemeester, schepen van toerisme en de volledige werkgroep waren zeer tevreden. Ze hadden nooit durven hopen op zo’n opkomst. De doelstellingen van 'Ontdek het dorp' zijn alvast geslaagd in Bocholt.

Nieuwe wandelroute en babbelbank in Bocholt

De Landelijke Gilde Bocholt Kaulille ontwikkelde een nieuwe wandelroute in haar dorp. De vertrekplek is de babbelbank aan de Sint Laurentiuskerk en de route trekt naar de bieb, de brouwerij en het museum Martens, langs het oud klooster, het Beukenhof, het oud kanaal en via de Damburg terug naar de kerk.

 

 

Friedo Steensels van Landelijke Gilde Bocholt is overtuigd dat de wandelroute en de nieuwe eiken babbel- en zitbank de samenhang in het dorp versterken. “De unieke wandeling werd samengesteld voor en door de inwoners van Bocholt, op initiatief van Landelijke Gilden, met steun van het Innovatiesteunpunt. Ook het Davidsfonds, de Bieb en de gemeente werkten mee.”

Er is ook een digitaal luik aan de wandelroute. Op www.ontdekhetdorp.be beleef je de wandeling virtueel.

Over 'Ontdek het dorp'

Dit project loopt ook in 13 andere dorpen. ‘Ontdek het dorp’ is een Leaderproject in de provincie Limburg en wordt uitgevoerd in het Leadergebied Haspengouw-Voeren en in het Leadergebied Kempen-Maasland.

Landelijke Gilden en Innovatiesteunpunt brengen dorpsbewoners samen rond het uitwerken van een wandeling. Via een informatievergadering, werksessies, vele mails en natuurlijk een openingsmoment leren de dorpsgenoten elkaar en hun dorp opnieuw kennen.