Menu

Terug naar Actualiteit >Leestip: lentekriebels met teckel Tokkel!

Geschreven op 02 februari 2021. - Nieuws, Landbouw
Op de foto: boerin Ann van hoeve de Peinwinning, schrijfster Ilse en haar zoontje Alberic (Basiel in het boek), hondje Muyshondt (Tokkel in het boek) in de stal bij hoeve de Peinwinning

Wat hebben een sympathiek hondje, melkkoeien en een boerderij met elkaar te maken? Ze spelen allemaal een belangrijke rol in het boek 'Lentekriebels met teckel Tokkel'. In dit kleurrijk geïllustreerde boek nemen schrijfster Ilse De Keyzer en illustratrice Ina Hallemans je mee naar hoeve De Peinwinning, waar het vrolijke hondje Tokkel alles ontdekt over koeien, melk en het leven op de boerderij.

Over de auteur 

Ilse is leerkracht, schrijfster én lid van Landelijke Gilden. Met het boek 'Lentekriebels met teckel Tokkel' is ze aan haar vijfde boek toe in de reeks rond teckel Tokkel. Met haar belevenissen en haar eigen zoontje en hondje als belangrijkste inspiratiebron, brengt ze in de reeks rond teckel Tokkel mooie verhalen, die helemaal tot leven komen dankzij de illustraties van Ina. 

Het verhaal 

In dit vijfde boek, 'Lentekriebels met teckel Tokkel', neemt Ilse de lezer mee naar hoeve de Peinwinning, een melkveebedrijf in Molenbeek-Wersbeek. Naast koeien vind je bij de Peinwinning ook een kinderboerderij, speeltuigen en een taverne waar je heerlijk ijs (en ander lekkers) kan verkrijgen, allemaal bereid met eigen hoevemelk. Geen wonder dat Ilse, samen met haar zoontje en haar hondje, graag op de boerderij langsgaat. En da's ook wat Tokkel doet in het boek. Op een mooie dag trekt hij richting boerderij en maakt er kennis met de koeien, het maïsdoolhof en de melkrobot! 

Ontspannend, maar ook leerrijk

Dankzij dit boek maken kinderen, samen met teckeltje Tokkel, op een speelse manier kennis met het buitenleven en de bedrijvigheid op de boerderij. Hoe wordt ijs gemaakt? Wat is dat nu, zo'n melkrobot? En wordt milkshake echt van melk van dolenthousiaste, uitgelaten koeien gemaakt? De lezer of luisteraar ontdekt het samen met het sympathieke hondje Tokkel en de nieuwsgierige Basiel. 

Het boek 

De Teckel Tokkel-reeks is een reeks voorleesboeken die kinderen van acht jaar best al zelf kunnen lezen, maar elk boek bestaat uit korte verhalen die samen één geheel vormen, dus ze kunnen ook voorgelezen worden. 

Schrijfster Ilse De Keyzer baseert de reeks op haar zoontje Alberic en hun teckel Muyshondt. Illustratrice Ina Hallemans zorgt voor mooie illustraties, die het verhaal ook een dosis humor bezorgen waar kinderen zeer zeker fan van zijn! 

Benieuwd naar het boek? Goed nieuws! Je kan één van de exemplaren winnen! Neem uiterlijk op 7 maart deel via deze link, laat je gegevens achter en wie weet zit dit prachtige boek binnenkort in jouw brievenbus. 

Het boek is onder meer te koop via Uitgeverij Clavis.  

 

Foto gemaakt bij de melkkoeien van hoeve De Peinwinning.
Op de foto, van links naar rechts: boerin Ann van hoeve De Peinwinning, zoontje Alberic 
(Basiel in het boek), schrijfster Ilse met hondje Muyshondt (Tokkel in het boek).
Je kan Tokkel ook volgen op zijn eigen Facebookpagina.  

Copyright foto: Ilse De Keyzer