Menu

Terug naar Actualiteit >Lintjes geknipt in Warme tuin Ranst

Geschreven op 15 juni 2017. - Nieuws, Tuinieren
warme tuin Zevenbergen en landelijke gilde Ranst

Het tuinfeest op dienstverleningscentrum Zevenbergen was de ideale gelegenheid om de Warme tuin officieel te openen. Op het Zevenbergse domein is in samenwerking met de Landelijke Gilde van Ranst een Warme tuin ingericht met 9 percelen rond een grote serre. Ideaal voor wie graag een eigen stukje tuin wil om groenten, kruiden of bloemen te kweken

 

Buurtbewoners reageerden positief op de oproep om te komen tuinieren op deze bijzondere locatie. Voor dit seizoen zijn alle perceeltjes in gebruik genomen. De snelste tuiniers hebben al ervaren dat de konijntjes uit de buurt de weg naar de tuintjes vlotjes vonden. Maar geen nood, een kippendraad helpt de volgende oogst te beschermen.

 

Lintjes, scharen en handen

Met twee scharen en vier handen zijn de lintjes doorgeknipt bij de tuin én bij het tuinhuis. Ook het insectenhotel dat met hulp van enkele bewoners van Zevenbergen gemaakt is, is officieel onthuld en opengesteld voor alle bijensoorten en vlinders die van harte welkom zijn in de moestuintjes.

 

Meer informatie over deze warme tuin

Greet Schrauwen, verantwoordelijke warme tuin, zevenbergen.hoofdarbeid@emmaus.be

Stan De Schutter, voorzitter Landelijke Gilde Ranst, stan.deschutter@skynet.be

 

 

Dit project wordt mee mogelijk gemaakt door cofinanciering uit Platteland Plus, bestaande uit middelen van Vlaanderen en de provincie Antwerpen. Onze partner Cera maakt het mogelijk de campagne over heel Vlaanderen bekend te maken bij zorgvoorzieningen en plaatselijke afdelingen.


 

Bekijk enkele sfeerbeelden