Menu

Terug naar Actualiteit >Lokale tuinreportage: het effect van schaduw op warme dagen

Geschreven op 15 juni 2022. - Persartikel, Tuinieren

Het hete weer deze week doet ons nog maar eens beseffen: niets beter op een warme dag dan een heerlijk plaatsje in de schaduw om te vertoeven. Maar hoe creëer je dat in jouw tuin? En heeft die schaduw wel degelijk effect? We laten het je zelf ontdekken in een tuin in jouw buurt!

Meer dan 140 tuinen zetten op 25 en 26 juni (en eventuele andere data) het tuinhekje open voor het grote publiek naar aanleiding van het evenement Open tuinen van Landelijke Gilden. Je bent dat weekend, of een ander moment, dan ook van harte welkom in één van deze tuinen. Enerzijds om hét tuinevenement van het jaar te capteren, anderzijds om kennis te maken met toekomstgericht tuinieren. Zo inspireren we graag alle geïnteresseerde tuinbezoekers, maar ook pers en publiek, om van de eigen tuin een biodiverse, aangename en klimaatrobuuste plek te maken. Deze doelstelling streven we ook na met onze campagne vantegelnaaregel.be en al onze tuintips op tuinvandetoekomst.be en kadert perfect binnen de Green Deal Natuurlijke tuinen, waarmee de Vlaamse regering de biodiversiteit in de Vlaamse tuinen wil vergroten.   

Ontdek onze schaduwbrochure

Download hier onze schaduwbrochure vol nuttige tips.

Praktisch

  • Wees welkom op zaterdag 25 of zondag 26 juni tussen 8 en 16 uur, na een seintje (zo kunnen we desgewenst een tuinexpert voorzien) of op een ander moment na afspraak.
  • Locatie: te kiezen uit de meer dan 140 tuinen via onze tuinzoekmachine
     

Meer info, seintjes en afspraken:

Carine Santermans, projectmedewerker Landelijke Gilden,
carine.santermans@landelijkegilden.be, 016 28 60 24

Saartje Deroost, communicatiemedewerker Landelijke Gilden,
communicatie@landelijkegilden.be, 016 28 63 45