Lopen en smullen voor de Warmste Week | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Lopen en smullen voor de Warmste Week

Geschreven op 07 december 2018. - Nieuws, Noord-Zuid, Zingeving en solidariteit

Meer of minder calorieën? 

De activiteiten die Boerenbond en Landelijke Gilden inrichtte om geld in het laatje te brengen voor Trias en Boeren op een Kruispunt, kunnen grofweg in twee categorieën worden ingedeeld: enerzijds werden er calorieën verband door deelname aan een provinciale Warmathon en anderzijds werden er calorieën opgedaan met allerlei lekkers dat voor het goede doel verkocht werd. 

Zo trokken de Limburgse collega's naar de Warmathon te Genk en doken de collega's van het hoofdkantoor en de provinciale kantoren de keuken in om allerlei lekkers met een Filipijns tintje (denk aan ananas, kokos, mango, rijst, ...) klaar te maken en dit onder de naam Filipiña Colada. De directie haalde de portemonnee boven om de ingrediënten te sponsoren en de collega's gaven een gulle bijdrage om te mogen smullen van al dat lekkers! 

Welke duit zat er dan in het zakje? 

De smulacties leverden een mooie 2.500,00 euro op voor Trias. De helft van dit mooie bedrag werd bijgedragen door de directie, die de ingrediënten betaalde en het ingezamelde bedrag uiteindelijk naar boven afrondde. De andere helft komt rechtstreeks uit de portemonnee van de medewerkers van Boerenbond en Landelijke Gilden. 

De opbrengst van de verschillende andere acties, zoals de deelname aan de Warmathon, is (nog) niet volledig gekend, maar komt alleszins ten goede van Boeren op een Kruispunt. We vergeten daarbij ook de acties van onze lokale afdelingen of andere organisaties niet. Trias en Boeren op een Kruispunt konden immers op steun van verschillende partners rekenen. 

Acties voor Trias

Trias professionaliseert boeren- en ondernemersverenigingen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Music For Life zamelde de voorbije weken ook geld in voor Trias via volgende publiek toegankelijke activiteiten:

 • Geluk zit in een klein doosje, tot en met 24 december in Vilvoorde bij Markant. Een warme actie van Markant vzw.

 • Manicure, gelaatsverzorging of rugmassage op campus Gent van Syntra Midden-Vlaanderen. Een warme actie van Syntra.

 • Taartenverkoop op campus Aalst van Syntra Midden-Vlaanderen. Een warme actie van de opleiding brood- en banketbakker van Syntra.

 • Kerstkaarten Syntra, verkoop op campus Asse van Syntra Midden-Vlaanderen. En warme actie van Syntra Midden-Vlaanderen campus Asse.

 • Rock Syntra For Life in de cafetaria van campus Sint-Niklaas van Syntra Midden-Vlaanderen. Een warme actie van Syntra Midden-Vlaanderen.

 • Kerstmarkt KU Leuven Campus Brugge. Een warme actie van KU Leuven.

 • ‘Syntriasrun’ in de warmste gemeente Asse, aan campus Asse van Syntra Midden-Vlaanderen in Mollem. Een warme actie van Syntra.

 • Filipiña Colada in het hoofdkantoor van Boerenbond in Leuven en in de provinciale kantoren. Een warme actie van Boerenbond en Landelijke Gilden.

 • Eindejaarsactie in kader van noord-zuid, in Londerzeel, Malderen en Steenhuffel. En warme actie van gemeente Londerzeel.  

Acties voor Boeren op een Kruispunt

De vzw Boeren op een Kruispunt is een hulporganisatie voor alle Vlaamse boeren en tuinders in ood. Ook jij kan Boeren op een Kruispunt steunen! Music For Life zamelde de voorbije weken geld in voor Boeren op een Kruispunt, onder meer via volgende publiek toegankelijke activiteiten:

 • Kerstmarkt in Merelbeke aan de faculteit diergeneeskunde, op het grasveld links van het decanaat bij buitenpraktijk. Een warme actie van de laatstejaarsstudenten diergeneeskunde, optie herkauwers

 • 6 weken soep bij ILVO in Merelbeke. Een warme actie van ILVO – Centrale Diensten

Nog meer warm nieuws

Ook de Stichting tegen Kanker kreeg steun vanuit de Landelijke Gilden-hoek. Het gewest Tielt in West-Vlaanderen organiseerde een voordracht helpen bij verlies en verdriet door Manu Keirse. Maar liefst 95 aanwezigen brachten samen 500 euro in het laatje! Top!

Meer info en een overzicht van alle initiatieven? www.dewarmsteweek.be