Maak kennis met Bart, Tom en Thijs op de Boerenkoers | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Maak kennis met Bart, Tom en Thijs op de Boerenkoers

Geschreven op 22 augustus 2017. - Ledenblad Buiten, Fietsen en wandelen
Bart van Hasselt wint de Boerenkoers

Katrien gaat dit jaar bij activiteiten op zoek naar het verhaal van deelnemers. Op 9 juli ging ze in Lozen naar het Belgisch Kampioenschap voor Boeren en Boerinnen. Naast de klassieke Boerenkoers zijn er nog allerhande andere wedstrijden. Net voor de wedstrijd voor leden ontmoette ze Bart Van Hasselt, Thijs Herthogs en Tom Van Hoeydonck van Landelijke Gilde Loenhout. Bart bleek achteraf de winnaar van deze wedstrijd te zijn.

Echt leuk

Bart “De Boerenkoers is een aanrader. Alles was perfect geregeld, ook voor andere wielerdisciplines zoals de steps en de ligfietsen. Dat zie je toch niet zo vaak op kermiskoersen. Het parcours was mooi en veilig. Aan de toegangswegen was het goed afgezet, wat niet altijd evident is. Er waren voldoende toeschouwers en dat maakte het leuk.”

Thijs “Een jaar of vijf geleden werd de Boerenkoers in Loenhout georganiseerd. Sindsdien hebben wij ieder jaar deelgenomen: Oostrozebeke, Peer, Izegem, Sinaai, en nu hier in Lozen. In de loop van het jaar doen wij mee aan twee kermiskoersen bij ons in het dorp – alleen voor renners van ons dorp – en aan één of twee mountainbike-wedstrijdjes.”

Lid van de fietsclub

Bart “Ook andere activiteiten van Landelijke Gilden staan op onze agenda! Landelijke Gilde organiseert bij ons van alles in de loop van het jaar – een dropping, een kroegentocht, te voet naar Scherpenheuvel,  kooklessen …”

Tom “Wij zijn lid geworden toen we ons aansloten bij de fietsclub van onze Landelijke Gilde, maar zeker ook voor de gezelligheid en de ontspannen sfeer in de groep. De leden zijn heel verschillend, van jong tot oud, van boer tot zakenman.”

Thijs “Iedere zondagmorgen spreken wij af om te fietsen. In de wintermaanden, dus van oktober tot maart, mountainbiken we telkens een plaatselijke veldtoertocht. De rest van het jaar vind je ons op de koersfiets. De fietsclub heeft zo’n 35 leden, opgesplitst in een A- en B-ploeg, zodat iedereen er naar zijn eigen kunnen plezier uit haalt.”

Bart “Dit was mijn eerst overwinning in een koers. Ik was al eens vierde en vijfde, maar de overwinning zelf
ontbrak nog.”

Doe jij mee?

Thijs “We zijn met vier leden van onze club afgezakt naar Lozen. We hebben onze ploegentactiek dus goed kunnen toepassen. Wel spijtig dat we niet met meer aan de start stonden. Dat had misschien iets meer strijd en spanning in de wedstrijd gebracht.”

Tom “Hierbij doen we dus een oproep om volgend jaar meer leden aan de start te krijgen. Overal in Vlaanderen zijn er toch sportievelingen die met een koersfiets rijden en lid zijn van de plaatselijke Landelijke Gilde. Meedoen is trouwens nog altijd belangrijker dan winnen!”