Menu

Terug naar Actualiteit >Maaslandse Gordel - sportief plezier voor het hele gezin

Geschreven op 20 augustus 2019. - Persartikel, Fietsen en wandelen
Maaslandse Gordel
Een geslaagde afsluiter van de zomervakantie? Daarvoor moet je op zondag 25 augustus in Opgrimbie of Rotem zijn. Beide gemeenten vormen de startplaats van de Maaslandse gordel, een recreatieve fietstocht van 30, 50 of 70 km langs de mooie Maasvallei en – nieuw dit jaar – langs de Nationale Heidedagen in Maasmechelen. Zo geniet je al fietsend van alles wat het zomerse Maasland te bieden heeft!
 

Een ontspannen toertje van 30 km of toch liever wat meer kilometers in de benen? Dankzij de drie verschillende routes die de vrijwilligers van de Maaslandse gordel uitstippelden, vinden zowel jonge gezinnen als sportieve koppels of zelfs een groepje fanatieke wielertoeristen een parcours dat hen aanspreekt. De lokale vrijwilligers kennen de streek als hun broekzak en weten je dus steeds langs de mooiste wegen te sturen.

En niet alleen mooie wegen komen aan bod, ook aan een portie beleving is gedacht! Zo voeren de tochten van 30, 50 en 70 km vanuit Opgrimbie en die van 50 en 70 km vanuit Rotem je langs de Nationale Heidedagen te Maasmechelen. Wat daar te beleven valt lees je op www.nationaleheidedagen.be, maar wij verklappen alvast dat zowel jong als oud het naar z’n zin zal hebben.

Meefietsen met de Maaslandse Gordel doe je op 25 augustus 2019 en kost 4 euro voor iedereen ouder dan 13 jaar. Ben je jonger? Dan fiets je gratis mee. Elke deelnemer krijgt een routebeschrijving, kan met zijn inschrijvingsbewijs deelnemen aan een tombola en is verzekerd tijdens de tocht. Vertrekken doe je tussen 8u en 15u aan het gemeenschapscentrum in Opgrimbie (Hoekstraat 1) of het parochiecentrum te Rotem (Hoogbaan 120). Onderweg kan je op verschillende plaatsen stoppen voor een hapje en een drankje. De vele vrijwilligers die hun schouders onder deze activiteit zetten, bezorgen jou een fijne en vlekkeloze tocht!