Menu

Terug naar Actualiteit >Met wederzijds respect, verloopt het passeren perfect!

Geschreven op 04 juni 2021. - Nieuws, Fietsen en wandelen, Landbouw

In onze nieuwe campagne voor een #plezantplatteland plaatsen we ons eens in andermans schoenen. Want het platteland? Da's een plek waar we wonen en ons ontspannen, maar ook waar de landbouwer zijn kost verdient. Daarom zetten we de komende weken en deze zomer in op een brede campagne onder de noemer ‘#plezantplatteland’ die oproept tot wederzijds respect. 


De wegen en de prachtige #plattelandschappen zijn er dan ook voor iedereen, van de land- en tuinbouwer met z'n (grote) tractor tot de enthousiaste wandelaars, fietser, ruiter, ... . Plaats jezelf eens in de (stap)schoenen of laarzen van een andere plattelandsgebruiker en bekijk de situatie eens vanuit zijn of haar standpunt. We gaan voor wederzijds respect, zo verloopt dat samen gebruiken van die landelijke wegen perfect! 

Iedereen weet dat tractoren, bij het platteland horen 

Land- en tuinbouwers weten heel goed dat landbouwwegen niet voor hen alleen zijn aangelegd. De rustige plattelandswegen zijn dan ook al lang ontdekt door wandelaars en fietsers en deze wegen maken vaak deel uit van de verschillende knooppuntennetwerken. Maar het moet wel veilig blijven natuurlijk, want de hedendaagse landbouwmachines, zijn vaak flink uit de kluiten gewassen. Het is dus een goed idee voldoende afstand te houden als je een tractor, al dan niet met bijhorende machine of aanhangwagen, kruist of inhaalt. Zorg dat de landbouwer jou gezien heeft, zo kan ook hij zorgen voor voldoende afstand bij het kruisen.


PS Er is niets mis met even een stapje opzij te doen. Zo kan je van op veilige afstand de imposante landbouwmachine aanschouwen. Zeker voor kinderen is dit vaak een indrukwekkende verschijning, zo'n machtige pikdorser zie je immers niet elke dag! Tijdens onze grote #plezantplatteland-campagne worden alle plattelandsgebruikers aangesproken, van landbouwer tot wandelaar. Zo maken we iedereen attent op elkaar aanwzigheid en gaan we samen voor een plezant platteland! 

 

Moraal van het verhaal? Toon respect op het platteland en hou het voor iedereen plezant!