Met wederzijds respect, verloopt het passeren perfect! | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Met wederzijds respect, verloopt het passeren perfect!

Geschreven op 14 juli 2020. - Nieuws, Fietsen en wandelen, Landbouw
verkeer op het platteland

De wegen op het platteland zijn er voor iedereen, van de land- en tuinbouwer met z'n (grote) tractor tot de enthousiaste wandelaars, fietser, ruiter, ... . We gaan voor wederzijds respect, zo verloopt dat samen gebruiken van die landelijke wegen perfect! 

 

 

Iedereen weet dat tractoren, bij het platteland horen 

Land- en tuinbouwers weten heel goed dat landbouwwegen niet voor hen alleen zijn aangelegd. De rustige plattelandswegen zijn dan ook al lang ontdekt door wandelaars en fietsers en deze wegen maken vaak deel uit van de verschillende knooppuntennetwerken. Maar het moet wel veilig blijven natuurlijk, want de hedendaagse landbouwmachines, zijn vaak flink uit de kluiten gewassen. Het is dus een goed idee voldoende afstand te houden als je een tractor, al dan niet met bijhorende machine of aanhangwagen, kruist of inhaalt. Zorg dat de landbouwer jou gezien heeft, zo kan ook hij zorgen voor voldoende afstand bij het kruisen.


PS Er is niets mis met even een stapje opzij te doen. Zo kan je van op veilige afstand de imposante landbouwmachine aanschouwen. Zeker voor kinderen is dit vaak een indrukwekkende verschijning, zo'n machtige pikdorser zie je immers niet elke dag! 

 

Moraal van het verhaal? Toon respect op het platteland en hou het voor iedereen plezant!