Menu

Terug naar Actualiteit >Mobipunt of Hoppinpunt? Wat is het verschil?

Geschreven op 09 november 2021. - Nieuws

Een mobipunt is een fysieke plaats in dorpen of langs openbare vervoersassen waar verschillende vervoerswijzen elkaar ontmoeten. Deze verzameling van mobiliteitsopties op één herkenbare locatie maakt combimobiliteit mogelijk. Zo vind je er bijvoorbeeld openbaar vervoer, (elektrische) deelauto’s en deelfietsen.

Daarnaast zijn er bij voorkeur ook andere diensten en voorzieningen aanwezig zoals realtime info over het openbaar vervoer, laadpalen of een pakjesmuur. Je kan er dus gebruik maken van de voorzieningen en vlot overstappen van het ene op het andere vervoermiddel.

Sinds deze zomer zal je op het terrein echter vooral 'hoppinpunten' te zien krijgen. Vlaams minister Lydia Peeters stelde in juli 2020 het mobiliteitsmerk 'Hoppin' voor dat de verschillende mobiliteitsoplossingen die deel zullen uitmaken van basisbereikbaarheid bundelt. Hoppinpunten zijn dus mobipunten die aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen en daarom de Vlaamse merknaam 'Hoppin' krijgen.

Twijfel je nog of wil je meer weten? Meer info lees je in het Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de mobipunten en in het Stappenplan Aanleg Hoppinpunt van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken.