Mondmaskers verplicht op alle activiteiten van Landelijke Gilden | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Mondmaskers verplicht op alle activiteiten van Landelijke Gilden

Geschreven op 27 juli 2020. - Nieuws
samen veilig meer beleven

Landelijke Gilden erkent het belang van mondmaskers in de strijd tegen Covid-19. Het dragen van een mondmasker is dan ook verplicht op alle activiteiten van Landelijke Gilden, net zoals dat op vele andere plaatsen het geval is. We dragen de gezondheid van al onze leden en sympathisanten hoog in het vaandel en rekenen op ieders begrip en verantwoordelijkheidsgevoel. 

Wat waren we blij dat we weer groepjes van leden, buurtbewoners, plattelandsliefhebbers en zovele andere vrienden van Landelijke Gilden konden samenbrengen. Met veel voorzichtigheid en in alle veiligheid natuurlijk, conform de regels van de veiligheidsraad. 

Wat de toekomst brengt, weten we niet. Maar om het virus zo min mogelijk kansen te geven (opnieuw) toe te slaan, zijn mondmaskers verplicht op alle activiteiten van Landelijke Gilden. Om jezelf en alle anderen te beschermen. 

Met deze kleine inspanning hopen we, al is het maar een heel klein beetje, bij te dragen aan alle grote inspanningen die reeds geleverd zijn. Inspanningen in de zorg, in de horeca, in scholen, in het jeugdwerk en in zo veel andere sectoren. Daar nemen wij met veel respect ons hoedje voor af en zetten we ons mondmasker voor op. 

Wat betekent dit nu concreet?

Wanneer je naar een activiteit van Landelijke Gilden gaat, neem je voor jou en je gezinsleden een mondmasker mee. Dit draag je gedurende de hele activiteit, alleen tijdens het eten of drinken kan je dit even afnemen. Hou ook steeds 1,5 meter afstand van de andere deelnemers, uitgezonderd de personen waarmee je onder één dak woont. 

Aarzel niet om (vanop veilige afstand en met mondmasker!) verduidelijking te vragen aan de organisatoren en vrijwilligers van de activiteit, zij helpen je graag verder!