Menu

Terug naar Actualiteit >Mooi weer! Tijd om inspiratie op te doen in Open tuinen

Geschreven op 18 april 2018. - Persartikel, Tuinieren
Open tuinen

Met dit mooie lenteweer is het voor tuinliefhebbers weer volop genieten. Landelijke Gilden biedt inspiratie op maat voor mensen met interesse in de meest diverse vormen van tuinieren. Dit jaar kozen ze voor het thema ‘Tuin, oase van rust’. Vanaf nu tot december kan je binnenkijken bij 189 tuinliefhebbers. Tuinen in de meest diverse vormen en maten komen aan bod, met smaakhoekjes, geurhoekjes tot zelfs aaihoekjes.

Op enkele uitzonderingen na, worden de tuinen opengesteld tijdens het Open tuinenweekend op zaterdag 23 en zondag 24 juni. Met maar liefst 26 nieuwe tuinen in het aanbod blijft het ook als trouwe Open tuinenbezoeker boeiend om op stap te gaan. Laat je door de tuineigenaars inspireren en ga met nieuwe ideeën thuis zelf aan de slag om van je eigen tuin een oase van rust te maken.

Open tuinen 2018

Van april tot december kunnen tuinliefhebbers Open tuinen bezoeken, de focus ligt op zaterdag 23 en zondag 24 juni. Een overzicht van alle openingsdagen staat in de nieuwe tuingids ‘Open tuinen 2018’.

De rustgevende tuin loopt als een rode draad door deze editie. Om de bezoeker te inspireren geven we in de tuingids suggesties hoe de tuin rustgevend in te richten en er bewust van te genieten.

Van alle tuinen worden de beschrijving, foto, openingsdagen en praktische gegevens opgenomen in de tuingids. De kalender vooraan en handige fiets- en autoroutes in elke provincie, maken een tuinbezoek plannen nog eenvoudiger. De gids kost 4 euro en kan je kopen bij Aveve (de verkooppunten vind je op avevewinkels.be) of kan je bestellen via het webformulier bij Landelijke Gilden.

bij Landelijke Gilden bestellen 

Meer info:

Carine Santermans, projectverantwoordelijke Open tuinen, via 016 28 60 24  of carine.santermans@landelijkegilden.be