Natuur, orde en wanorde bij Bo en Nina | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Natuur, orde en wanorde bij Bo en Nina

Geschreven op 13 augustus 2020. - Nieuws, Tuinieren

Bo en Nina Keppens-Joos uit Buggenhout genieten van een landelijke tuin van maar liefst 1 hectare groot. Om deze natuurlijke tuin met zelfgebouwde ‘man cave’ live te bezoeken zal je tot volgend jaar moeten wachten. Maar niets belet je al even online te gaan piepen.

 

“Wij zijn Bo en Nina, allebei achter in de zestig. We hebben 20 jaar geleden de microbe van het tuinieren te pakken gekregen toen we verhuisd zijn van een woning met enkel een voortuintje naar een groot perceel waar voordien rozen werden geteeld. Met heel veel geduld en veel werk is onze tuin ons leven geworden. Wij gaan nu op vakantie in eigen tuin!”
 

 

Samensmelting van natuur, orde en wanorde

Niet alleen de kippen, die toch heel wat leven in de tuin brengen, maar ook de biologisch gekweekte groenten krijgen van Bo en Nina alle aandacht. Volgens recente reacties van bezoekers is deze tuin een perfecte samensmelting van natuur, orde en wanorde. Regeltjes zijn er niet altijd om gevolgd te worden, dus hebben deze enthousiaste tuiniers gewoon hun gevoel gevolgd en alles stilaan laten groeien volgens hun eigen visie en ideeën.

 

Kloppend hart voor Cercis

Het perceel voelt aan als een verzameling van verschillende tuinen die samen één geheel vormen en waar men op elk ogenblik van het jaar steeds voor verrassingen komt te staan. Daardoor zijn er ook meerdere plekjes in de tuin die, afhankelijk van het weer, heel leuk zijn om er ook eens te kunnen genieten van het vele werk. Een aangenaam uitzicht, van op eender welke plaats, is een belangrijk aandachtspunt voor Bo en Nina. Zelfs bij regen is hun meest geliefde plekje toch wel aan de vijver waar er altijd leven is. Het boshuisje is eveneens een favoriet om in te vertoeven: het is volledig geïntegreerd in de natuur en gemaakt in de vorm van bladeren. Hier kunnen ze zich voor even afzonderen om een dutje te doen. Of om een gezellig babbeltje te slaan met vrienden. Het idee voor de vorm van het boshuisje is ontstaan door hun liefde voor de judasboom (Cercis-famillie) die door zijn hartvormige bladeren en prachtige bloemen in het voorjaar de favoriet bij uitstek is. Op warme dagen genieten ze van de schaduwrijke plekjes die de bomen hen bezorgen. Ook in de herfst, als de bladeren van de judasboom mooi verkleuren van rood naar geel en bruin, is elk blad een echt schilderij. Cercis is een aanrader voor iedere tuinliefhebber!

 

We volgen de natuur

Wat de toekomst betreft is het een beetje bang afwachten wat de natuur ons brengt, maar na twee hete zomers zien wij nu al dat de sterksten zullen overleven. Zowel gazon als plant of boom, de meeste gewassen gaan zich aanpassen aan het wijzigende klimaat, hierover maken we ons geen zorgen. De natuur heeft immers altijd de bovenhand.