Menu

Terug naar Actualiteit >Nieuwe app voor jonge mantelzorgers

Geschreven op 11 oktober 2018. - Nieuws, Mantelzorg
MantelzorgApp

Maretak, de vereniging voor personen met chronische pijn, lanceerde een app voor jonge mantelzorgers om zich beter in te leven in de situatie van hun ouder met chronische pijn. Kinderen die opgroeien in een gezin waarvan een ouder chronische pijn of een chronische ziekte heeft, moeten rekening houden met wat de ouder kan en vooral niet kan. Voor kinderen is het niet altijd gemakkelijk zich in te leven in de situatie van de ouder met pijn.

De nieuwe app ‘de Zorgboerderij 3D’ werd ontwikkeld om kinderen spelenderwijs te leren omgaan met de zorg voor een persoon met een chronische aandoening of pijn. In het spel zijn de kinderen de boer die enkele ‘zieke’ kippen moet verzorgen. De kippen moeten voldoende rust hebben, voldoende eten krijgen en het erf moet netjes opgeruimd zijn. Naarmate het level stijgt, wordt de zorg voor de kippen intenser. Door voor de kippen te zorgen, leren de kinderen ook thuis meer begrip te hebben voor de ouder met chronische pijn.

De app richt zicht tot kinderen van 5 tot 9 jaar en sluit aan bij hun leefwereld. De app ‘de Zorgboerderij 3D’ kan je downloaden via de App Store of via Google Play. Meer informatie vind je via www.demaretak.org.

Met de steun van Vlaams-Brabant

Bron: Vlaams Expertisepunt Mantelzorg