Menu

Terug naar Actualiteit >Nieuwe Open tuinengids

Geschreven op 27 maart 2018. - Nieuws, Tuinieren
Open tuinen gids 2018

189 gastvrije tuineigenaars zijn druk in de weer om tijdens de 26ste editie Open tuinen van Landelijke Gilden hun tuin optimaal aan de bezoekers te tonen. Welke tuinen dit allemaal zijn ontdek je in de nieuwe tuingids.

De rustgevende tuin loopt als een rode draad door deze editie. Om de bezoeker te inspireren geven we suggesties hoe de tuin rustgevend in te richten en er bewust van te genieten. Waar de een rustig van wordt, is voor een ander enerverend. Er zijn tuineigenaars die uren met zaadjes planten bezig zijn en hier rustig van worden. Terwijl anderen hier het geduld niet voor hebben en liever ontspannend achter hun grasmaaier lopen, baantjes trekkend in het gazon. Voor nog anderen is het eenvoudig en wordt rust letterlijk genomen. Op een bankje of ligbed een uurtje rusten en genieten van het uitzicht en de geluiden van de tuin. Er zijn evenveel manieren om tot rust te komen als er mensen zijn.

Open tuinen 2018

Van april tot december kunnen tuinliefhebbers Open tuinen bezoeken, de focus ligt op 23 en 24 juni. Een overzicht van alle openingsdagen staat in de tuingids Open tuinen 2018. Met maar liefst 26 nieuwe tuinen in het aanbod blijft het ook als trouwe Open tuinenbezoeker boeiend om op stap te gaan. Laat je door de tuineigenaars inspireren en ga met nieuwe idee├źn thuis zelf aan de slag om van je eigen tuin een oase van rust te maken.

Bestel de Open tuinengids via het bestelformulier

Van alle tuinen worden de beschrijving, foto, openingsdagen en praktische gegevens opgenomen in de tuingids. De kalender vooraan en handige fiets- en autoroutes in elke provincie, maken een tuinbezoek plannen nog eenvoudiger. De gids is voor 4 euro te verkrijgen bij Aveve (de verkooppunten zijn te vinden via avevewinkels.be) of kan besteld worden bij Landelijke Gilden via het bestelformulier.