Noël en Anni uit Oudenburg tonen Annoeba | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Noël en Anni uit Oudenburg tonen Annoeba

Geschreven op 27 juli 2020. - Tuinieren

De 60 are grote tuin van Noël en Anni Backers-Christiaen in Oudenburg nodigt uit tot ontdekken. Hovenierstuin Annoeba herbergt borders met vaste planten, bomen en struiken. En niet te vergeten … een prachtige collectie rozen.

 

Genetisch aangestuurde passie

Noëls passie voor tuinieren komt volgens hem deels van zijn ouders. Zij hebben hun groene genen overgedragen op de kinderen. Samen met zijn twee broers en twee zussen is Noël professioneel glastuinbouwer geweest in het bedrijf dat hij en zijn broer van de ouders hebben overgenomen. En wat blijkt, jong geleerd is oud gedaan. De moestuin is om “U” tegen te zeggen.

 

Schaduwhoekjes zijn favoriet

Een echt favoriet plekje kiezen is moeilijk in deze grote wandeltuin met glooiende vormgeving. Schaduw is wel heel belangrijk want Noël is geen zonneklopper. Over het algemeen vinden hij en zijn vrouw het terras een zeer gezellige plaats. Ze zitten daar onder een grote Catalpa met 50 m dieptezicht op het oude tuingedeelte. Hier is het extra knus, is er meer schaduw en een grote variatie van bladplanten en struiken.

 

Veelzijdige rozen

Zeldzame planten zoals orchidee-soorten moet je koesteren. Het is niet voor de hand liggend ze in de tuin te krijgen en te houden. Maar rozen krijgen hier toch wel de favorietenrol. Ze bieden een buitengewone variatie aan soorten, geuren en kleuren. Ze kunnen grootbloemig, kleinbloemig, enkel of dubbel zijn en tegenwoordig ook bijna volledig doorbloeiend van mei tot november. Bij een bezoek aan deze tuin kan je een rijke collectie ontdekken.

 

Annoeba kijkt vooruit

In het nieuwe tuindeel werd de vormgeving van de andere delen min of meer behouden maar wordt er vooral gestreefd naar de toepassing van inheemse planten en struiken. Klimaatvriendelijke planten zijn prioriteit. De grote natuurlijke vijver op het einde van de tuin lokt allerhande tuindiertjes en draagt bij tot meer biodiversiteit in het geheel.