Menu

Terug naar Actualiteit >Onze kerstboodschap voor jou!

Geschreven op 21 december 2020. - Nieuws
Beste wensen van onze voorzitter Sonja De Becker

De mooiste woorden van onze voorzitter, gecombineerd met de mooiste plattelandschappen? Da's onze kerstboodschap voor jou! 

Fijn feestdagen, lieve leden en plattelandsliefhebbers. Op naar een beloftevol 2021! 

 

Kerstboodschap in beeld
 
Kerstboodschap in woord

Beste lid van Landelijke Gilden,

 

Ik ben blij dat ik op het einde van dit bijzondere jaar nog een woordje tot jou mag richten. Allereerst hoop ik dat jij en je familie en vrienden in goede gezondheid verkeren. Van de vele uitdagingen die deze pandemie met zich meebrengt, is de gezondheidsuitdaging immers het grootst. Een goede gezondheid is dan ook het allerbelangrijkste wat ik je dit eindejaar wil toewensen.

 

We blikken terug op een vreemd jaar, waarin we bij Landelijke Gilden niet, of slechts heel beperkt, konden doen wat we het liefst doen: mensen samenbrengen. En dat het samenzijn deugd doet, dat hebben we dit jaar maar al te goed beseft. Net zoals bij zoveel dingen, ontdek je de waarde van iets pas, als het er even niet meer is.

 

Gelukkig kwam op vele plaatsen de creativiteit bovendrijven en vonden we plezier in andere dingen.  Zo genoten we massaal van het platteland tijdens vele wandel- en fietstochten. We hebben met z’n allen heel wat kilometers in de benen! Ook onze gilden pikten hierop in en stippelden de mooiste wandel- en fietsroutes uit, langs verborgen parels in eigen gemeente. We lieten ons verbazen door de schoonheid van landelijke vergezichten, pas geploegde akkers, fris kiemende gewassen of de langzaam verkleurende bladeren aan bomen en struiken. 

 

Dat we den buiten nodig hebben, is na de voorbije periode een understatement. Het platteland bood ruimte tot ontspanning en bezinning. En die open ruimte? Da’s iets waar we bij Landelijke Gilden al langer het belang van inzien en al langer voor ijveren. Als lid draag jij daar ook aan bij. Want dankzij het lidmaatschap van elk van jullie, klinkt onze stem op het platteland nog net dat tikkeltje luider. Dank je wel daarvoor!

 

Maar het platteland zorgt niet alleen voor invulling van onze vrije tijd, het is ook de plaats waar ons voedsel groeit. Een groeiproces dat vakkundig in goede banen wordt geleid door onze boeren en tuinders.  Daardoor kan je twee keer genieten van hun werk:  van de aanblik van de groeiende gewassen op het veld en later van dat lekkere voedsel op ons bord? Prachtig toch!

 

Ook tijdens deze eindejaarsperiode zorgen onze boeren en tuinders, samen met onze lokale gilden, voor verwondering en sfeer. Dank maar aan de traditionele tractorparades die in normale tijden nu door onze dorpen zouden trekken. Die activiteit zou nu te veel volk op de been brengen, maar dat weerhoudt onze lokale afdelingen er niet van om toch voor sfeer te zorgen in het dorp, zij het op een andere manier.

 

Een sfeervolle Kerst boordevol lichtpuntjes is ook wat ik jullie tot slot wil toewensen. Focus niet op wat even niet kan, maar geniet dubbel van het beperkte groepje mensen waarmee je wel kan vieren. Ik hef het glas op ieders gezondheid en op een beloftevol 2021!