Menu

Terug naar Actualiteit >Oosterzele is Dorp in de kijker 2018

Geschreven op 23 maart 2018. - Nieuws, Actie(f) in je dorp
 Een fier bestuur van LG Oosterzele pronkt met de aankondigingsbanner Dorp in de Kijker 2018.

Onder ruime belangstelling startte onlangs het feestjaar van Oosterzele als Dorp in de Kijker 2018.   Danny Meersman, voorzitter van Landelijke Gilde Oosterzele, lichtte toe dat dit zowat dé droom was van hun afdeling en ging dieper in op de geplande activiteiten.  Zo organiseren ze een fotowedstrijd over het dorp met een tentoonstelling, een ontbijt voor het dorp en een verlichte dorpswandeling. Bestaande activiteiten krijgen een extra feestelijk jasje.

Eddy Matthys, consulent Landelijke Gilden, legde uit dat het begrip ‘dorp’ meer is dan een groep huizen rond een kerktoren. Mensen voelen zich samen betrokken in een dorp en bij zijn identiteit.  Dat uit zich in heel wat activiteiten en verenigingen en vraagt ook een dorpenvriendelijk beleid, dat ervoor zorgt dat mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Burgemeester Johan Van Durme is trots dat Landelijke Gilde Oosterzele het dorp het hele jaar in de kijker willen zetten.  Hij erkende het enthousiasme en grote engagement van de vereniging de voorbije jaren.  De gemeente apprecieert dergelijke initiatieven en wil die ook echt ondersteunen.

Het was een fijne, gezellige en ‘warme’ openingsreceptie, die nadien met de leden en  sympathisanten voortgezet werd bij een heerlijke maaltijd. Dorp in de Kijker in Oosterzele is goed gestart.