Menu

Terug naar Actualiteit >Op stap tijdens de kerstvakantie

Geschreven op 13 december 2018. - Nieuws, Actie(f) in je dorp, Eten en drinken

Ze zijn er: de feestdagen! Een periode van veel eten, liefst niet té veel drinken en vooral: gezellig samenzijn! Niet alleen de traditionele familiefeesten zorgen voor toffe sociale momenten, ook de talrijke kerstactiviteiten van de lokale Landelijke Gilden bieden dé perfecte gelegenheid voor een namiddag of avond plezier:

Kuieren op de kerstmarkt 

De lokale kerstmarkt? Dat is het perfecte moment om samen met de buurtbewoners te klinken op de feestdagen en het nieuwe jaar! Een glühweintje of een pompoensoep, jeneverke of warme choco, het smaakt allemaal eens zo goed in goed gezelschap. Verschillende lokale afdelingen richten een kerstmarkt in of bemannen een standje op de lokale wintermarkt, breng ze zeker eens een bezoekje! 

Magische parades

Of wat dacht je van een flinke lading "Ooooohs" en "Aaaaaahs" tijdens een heuse verlichte tractorparade? In verschillende gemeenten is de optocht van tractoren een echte traditie, voor anderen is dit een nieuw fenomeen. Het concept is simpel, maar de WOW-factor is groots. Een resem tractoren trekt fraai verlicht door het dorp, met een feeërieke stoet als resultaat. Vat post langs het parcours en ... genieten maar! 
In Geel gaven ze op 15 december alvast het goede voorbeeld en trokken maar liefst 77 versierde tractoren door het centrum. Dat leverde de magische plaatjes op die je onderaan dit artikel terugvindt! 

Kalender

"Allemaal heel tof", horen we je denken, "maar waar vind ik nu die activiteiten?". Onze activiteitenkalender helpt je al een heel eind op weg, maar vergeet ook zeker niet de website van jouw lokale afdeling (of de afdelingen in jouw buurt) niet te raadplegen. Ook op de website van de parade in Geel vind je een overzicht van de volgende parades!    

Tips voor thuis

Even nood aan wat gezellig thuis zijn na al die uitstapjes? Ook dan hebben we enkele tips voor leuke activiteiten! 

  • Voor zaaien is het nog wat vroeg, maar kiemgroentjes en sommige slasoorten, zoals veldsla en snijsla, kunnen het hele jaar door gezaaid worden. Een perfect projectje om eens buiten te komen! Even naar het tuincentrum voor zaad, en dan: aan de slag! 
  • Nog zo'n buitenhuisactiviteit is het runnen van een restaurant. Een vogelrestaurant, welteverstaan. Doe de mezen, merels, vinken, ... een plezier met aangepast voer en drinkwater. Beetje inspiratie nodig? Ontdek onze tips om een gebalanceerd menu voor de vogeltjes samen te stellen!  
  • Toch liever binnen blijven? Geen probleem! Sla gezellig aan het bakken! Bak cupcakes en laat de kinderen de cakejes versieren met suikerpasta, daarmee zijn ze gegarandeerd even zoet (letterlijk en figuurlijk!). Of heb je liever een snel en makkelijk recept? Met slechts 3 ingrediënten maak je heerlijke kokosrotjes! 

Veel plezier en fijne feestdagen!