Menu

Terug naar Actualiteit >Opdorp sluit feestjaar af

Geschreven op 02 november 2016. - Terugblik, Actie(f) in je dorp, Fietsen en wandelen
Landelijke Gilde Opdorp presenteert het gedicht in aanwezigheid van gedeputeerde Hilde Bruggeman (derde van rechts).

Op zaterdag 22 oktober sloot Landelijke Gilde Opdorp hun feestjaar al even feestelijk af als toen ze het openden in maart. Dit feestjaar stond in het teken van hun nominatie voor Dorp in de kijker en hun honderdjarig bestaan.

 

Gedichten over Opdorp

In het eerste gedeelte werden gedichten van dorpsbewoners over het dorp voorgedragen. Iedereen kon zijn schrijfsels insturen en dat leverde enkele pareltjes op. De onthulling van een gedicht van de Oost-Vlaamse plattelandsdichter Paul Demets was het hoogtepunt van de avond. Speciaal voor de landelijke gilde schreef hij een gedicht over de mooie Dries. Dit gedicht werd op een doorschijnende plakkaat gedrukt en zal een mooie plaats krijgen op het plein waar menig Opdorpenaar trots op is.

 

Inwandeling Keisdrupperspad

Nadien wandelde een tweehonderdtal leden en inwoners de Keisdruppersroute in. Deze wandeling loopt langs de bezienswaardigheden van Opdorp en is genoemd naar de bijnaam van de inwoners van Opdorp, de Keisdruppers. De tocht is zo’n 5 km lang en loopt langs trage wegen. Tel daarbij de sfeervolle verlichting en het goede herfstweer, en je hebt een prachtige afsluiter van een al even prachtig feestjaar. De plaatselijke gilde is er zeker in geslaagd hun dorp in de kijker te zetten.