Open tuinen, over generaties heen? | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Open tuinen, over generaties heen?

Geschreven op 04 april 2019. - Persartikel

Op 29 en 30 juni gunnen 175 gastvrije tuineigenaars het publiek een blik achter hun tuinpoort of -haag. Tijdens Open tuinen van Landelijke Gilden kunnen bezoekers kennis maken met bijzondere planten en originele ontwerpen. Het publiek kan zich ook laten inspireren door de ‘generatietuin’, het focusthema van deze 27ste editie. 

Een generatietuin groeit mee met zijn bewoners en biedt zo een aangenaam tuinmoment op elke leeftijd. Dankzij de flexibele opbouw van een generatietuin, kan deze perfect aangepast worden aan de behoeften en wensen van de tuineigenaars. Van ruimte om te ravotten naar ruimte om te relaxen of meer concreet: van ingebouwde zandbak naar gezellige waterpartij. Een generatietuin staat ook voor het bewustmaken en doorgeven van aandacht voor fauna en flora, over starten met tuinieren en leren van elkaar.

De opengestelde tuinen bieden ideeën om ook jouw tuin in te richten naar eigen behoeften en wensen. 25 tuineigenaars nemen voor de eerste maal deel, waardoor 1 tuin op 7 nieuw in het aanbod is. Ook voor trouwe Open tuinenbezoekers zullen er dus zeker voldoende nieuwe en nog onontdekte plekken in het programma zitten! 

Trouwe bezoeker of niet, iedereen is welkom. Dit kan tijdens het focusweekend van 29 en 30 juni of tussen april en december 2019. Een overzicht van alle openingsdagen en alle tuinen vind je terug in de nieuwe tuingids Open tuinen 2019 of op opentuinen.be. De tuingids bevat een beschrijving, foto en praktische info over elke tuin, samen met handige fiets- en autoroutes om jouw tuinbezoek(en) nog makkelijker te plannen. En dit alles wordt opgefleurd met sprankelende generatieverhalen van diverse tuineigenaars.  

De gids is voor 4 euro te verkrijgen bij Aveve (voor verkooppunten: avevewinkels.be), kan besteld worden via opentuinen.be of via storting van 6 euro (inclusief verzending) op rekeningnummer BE03 7360 0047 7384 van Landelijke Gilden, met de vermelding ‘Open tuinen 2019’ en jouw adres.