Menu

Terug naar Actualiteit >Opening nieuwe wandelroute ‘Ontdek het dorp’ in Achel

Geschreven op 03 november 2017. - Nieuws, Actie(f) in je dorp, Fietsen en wandelen
Deze unieke wandeling werd samengesteld voor en door de inwoners van Achel, op initiatief van Landelijke Gilde Achel en Innovatiesteunpunt.

Op zondag 5 november 2017 wandelen we de nieuwe wandelroute ‘Ontdek Achel’ in. De wandeling van 6 kilometer start om 13u30 in de Wintertuin van het Michielshof, Michielsplein te Achel. Na de officiële opening met een korte receptie, begeleidt gids Gerard Van Asten ons met sterke verhalen over de lokale geschiedenis langs de mooiste plekjes van Achel.

Speciaal voor deze gelegenheid kan je ook een kijkje nemen in de Tomp. Dit is een 15 de eeuwse gerestaureerde torenmolen die gelegen is in het natuurgebied Lange Els

Deze unieke wandeling werd samengesteld voor en door de inwoners van Achel, op initiatief van Landelijke Gilde Achel en Innovatiesteunpunt.

Het project ‘Ontdek het dorp’ werd goed gekeurd binnen het Leadergebied Kempen en Maasland en binnen het Leadergebied Haspengouw. Het project zal gedurende 2.5 jaar in 14 dorpen, gespreid over deze Leadergebieden, een dorpsroute ontwikkelen. Het opzet is om met een zo divers mogelijke bewonersgroep het bewegwijzerde dorpsommetje samen te stellen. Er is ook een digitaal luik aan de wandelroute. Op www.ontdekhetdorp.be beleef je de wandeling virtueel. Neem er gerust een kijkje.

Meer info :
Jessie Van Tricht, Innovatiesteunpunt, 0498 83 44 13
Francis Vranken, Landelijke Gilde Achel, (0476) 46 36 78