Menu

Terug naar Actualiteit >Opnieuw wolf op pad in Noord-Limburg

Geschreven op 13 augustus 2018. - Nieuws, Schapenhouders
Wolf

De voorbije week werden op het militair domein Kamp in Beverlo en in de omringende natuurgebieden vier schapen gedood. Zaterdag zijn vervolgens bij een privĂ©-eigenaar nabij het Kamp Beverlo nog eens vier schapen doodgebeten. Na onderzoek van alle sporen (onderzoek kadavers, beeld wildcamera-netwerk, pootafdrukken) door het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek en het Agentschap voor Natuur en Bos, lijkt het erop dat dit het werk was van een wolf. Initieel werd gedacht dat het om wolvin Naya zou gaan, die de laatste maanden in de omgeving van het militair domein verbleef maar zich onder de radar hield. Na onderzoek van de DNA-stalen blijkt dat het om een andere wolf zou gaan.

Heb je zelf schapen in de omgeving van het militair domein Kamp Beverlo of de omliggende natuurgebieden in Bosland (grondgebied of delen van de gemeenten Lommel, Hechtel-Eksel, Overpelt, Neerpelt, Peer, Leopoldsburg, Beringen, Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder, Meeuwen-Gruitrode, Bocholt en Hamont-Achel)? Wees dan op je hoede.

Meer info over de wolf, welke preventieve maatregelen je kan nemen en welke stappen te ondernemen bij schade vind je hier.