Menu

Terug naar Actualiteit >Pastoorshoek wordt dé ontmoetingsplek in Kluizen

Geschreven op 30 maart 2021. - Nieuws, Actie(f) in je dorp
De zandloper als resultaat van het project Dorp Dynamiek in Kluizen

Landelijke Gilden ging in het dorp Kluizen aan de slag binnen het Europees project "Dorp Dynamiek". De bewoners van het dorp werden ingeschakeld om een scan te maken van het eigen dorp en zo verbeterpunten in kaart te brengen.

Door corona verliep het traject voor een groot deel digitaal, maar daar lieten de bewoners zich niet door tegenhouden. Het resultaat van het traject mag dan ook gezien worden! Met "Park Pastoorshoek" kent Kluizen een nieuwe ontmoetingsplek, met enkele bijzondere elementen: 

  • een sympbolisch monument in de vorm van een zandloper, als eerbetoon aan het gehucht 'Zandeken', dat moest verdwijnen door de uitbreiding van de Gentse kanaalzone
  • het 'Cluysenaerke', een beeldhouwwerkje van de hand van een lokale kunstenares dat symbolisch verwijst naar de inwoners van Kluizen

Het project in Kluizen is één van de projecten onder de noemer Dorp Dynamiek. In verschillende dorpen in het Meetjesland en de Vlaamse Ardennen werden onder dezelfde noemer al trajecten opgezet waarbij dorpsbewoners op een positieve manier aan de slag gaan met de mogelijkheden binnen het eigen dorp. Samen de leefbaarheid in het dorp vergroten, zowel door als voor de dorpsbewoners, daar worden wij alleen maar blij van! 

Meer over Dorp Dynamiek? Dat lees je hier!