Persoonlijkheid in de kijker | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Persoonlijkheid in de kijker

Geschreven op 30 juni 2020. - Nieuws
Persoonlijkheden van Landelijke Gilden in de kijker

Sinds eind mei zetten we elke vrijdag een persoonlijkheid van Landelijke Gilden in de kijker op onze Facebookpagina! Dat levert telkens zo'n leuk plaatje op dat we deze persoonlijkheden en hun verhaal ook graag een plaatsje geven hier op de website. 

 

 

Landelijke Gilden steunt immers op duizenden vrijwilligers! Geëngageerde mensen, die enthousiast initiatief nemen, zowel binnen als buiten het verenigingsleven. Je kan onze wekelijkse rubriek met persoonlijkheden volgen via onze Facebookpagina. Hieronder verzamelden we de verhalen die reeds aan bod kwamen. 

Lucien van Landelijke Gilde Rotem

Lucien, da's echt een topkerel! Hij werkt als ICT-coördinator voor 6 basisscholen in Dilsen-Stokkem en deed tijdens de coronacrisis een extra effort: hij zocht oude pc's en bracht deze in orde voor kinderen zonder computer thuis. 

 


 

Chantal van Landelijke Gilde Dikkelvennebaaigemvurste

Chantal is secretaris van Landelijke Gilde Dikkelvennebaaigemvurste en zette mee haar schouders onder verschillende toffe acties van Radio Gagavere. De actie #warmeramen is er zo eentje. Samen met een ploegje versierde Chantal meer dan 160 ramen met de mooiste gedichten van o.a. Toon Hermans, Bond zonder Naam, lokale dichters en jeugddichters, ...


 

Youri van Landelijke Gilde Koninksem 

Maak kennis met Youri! Samen met de andere bestuursleden van Landelijke Gilde Koninksem bezorgde hij tijdens het vaderdagweekend alle leden van hun gilde een fles cava ter gelegenheid van Vaderdag! Daar klinken we op! 

 


 

Achiel en Maria uit Oostmalle, deelnemers Open tuinen

De goedlachse Achiel en Maria uit Oostmalle zouden dit jaar voor de 21e keer deelnemen aan Open tuinen! Uit veiligheidsoverwegingen beslisten we bij Landelijke Gilden om dit jaar de tuinpoortjes niet massaal open te zetten, maar Achiel en Maria geven je digitaal een blik over het hek! In dit artikel vertellen ze over hun favoriete plekje en hun collectie cistusplanten.

 


Maarten van Landelijke Gilde Lommel

Maarten engageerde zich samen met zijn gilde om mee te helpen bij de verdeling van mondmaskers die door de stad Lommel werden voorzien. In ruil kregen ze 150 euro subsidie van de stad. Maar liefst 388 huizen werden op één avond door de gilde van Lommel bezocht!