Plattelandsacademie BRV en Visienota Ruimte | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Plattelandsacademie BRV en Visienota Ruimte

Geschreven op 28 februari 2018. - Nieuws, Maatschappelijke dossiers
Plattelandsacademie BRV en Visienota Ruimte

De Vlaamse Regering keurde op 30 november 2016 het Witboek Beleidsplan Ruimte Vlaanderen (BRV) goed. Dit plan geeft een nieuw elan aan de invulling en het gebruik van de schaarse (open) ruimte. Slogans als 'de betonstop', 'het einde van de verkavelingen' en 'iedereen naar de stad' domineerden de sociale media.

Maar wat staat er nu precies in het beleidsplan en hoe kunnen we er constructief mee aan de slag? Wat vertelt het BRV ons over de toekomst van Vlaamse dorpen? Toelichting door Karel Lhermitte, adviseur plattelandsontwikkeling bij Landelijke Gilden.

Ondertussen is de provincie Vlaams-Brabant bezig met de uitwerking van de Visienota Ruimte als opvolger van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaams-Brabant. Wat is de visie van onze provincie op ruimtelijke ordening? Een planoloog ruimtelijke ordening van de provincie Vlaams-Brabant vertelt ons de stand van zaken.

Voor wie?

Alle leden en bestuursleden Landelijke Gilden
Nog geen lid? Een lidmaatschap kost slechts 13€.
 

Waar en wanneer?

Woensdag 21 maart 2018
Ontvangst vanaf 19u

Boerenbond & Landelijke Gilden
Diestsevest 40, 3000 Leuven

Programma

19u ontvangst
19u30 toelichting BRV
20u45 toelichting Visienota Ruimte

Inschrijven

Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht. Inschrijven kan tot maandag 19 maart via mail naar vlaamsbrabant@landelijkegilden.be of via Elke Ceyssens op 016/28 60 23.