Menu

Terug naar Actualiteit >Plattelandskost bundelt 16 lokale plattelandsrecepten met een verhaal [Persbericht]

Geschreven op 16 oktober 2017. - Persartikel, Eten en drinken
Plattelandskost persbericht

Landelijke Gilden lanceert een klein maar uniek kookboekje ‘Plattelandskost’. Het bundelt 16 originele Vlaamse plattelandsgerechten uit de lokale afdelingen, vaak met streekeigen producten als ingrediënt. Niet alleen de recepten, maar ook de bijbehorende verhalen, laten je letterlijk en figuurlijk proeven van ons platteland. Eén van de gelegenheidskoks is Wim Ballieu. Hij serveert ons zijn tomatenbal met stoemp. Ontdek zijn, maar ook de 15 andere recepten in ‘Plattelandskost’. Voor amper 2 euro te bestellen via www.landelijkegilden.be

 

Plattelandskost

Samen eten en drinken leidt vaak tot leuke gesprekken en gezellige momenten. Koken staat dan ook op zowat elk activiteitenprogramma van de 260 kokende lokale afdelingen van Landelijke Gilden, de socio-culturele vereniging die mensen met een hart voor het platteland samenbrengt. Levensgenieters als we zijn, is koken een dankbaar instrument om letterlijk te proeven van het platteland. Met het boekje ‘Plattelandskost’ vertaalt Landelijke Gilden haar werking in een concreet product. Het bundelt 16 originele Vlaamse plattelandsgerechten uit enkele lokale afdelingen van Landelijke Gilden, van hapje tot dessert. Een kookboekje, gemaakt door en voor de leden en natuurlijk ook voor elke andere liefhebber van originele, eenvoudig te bereiden gerechten.

 

Een recept van Wim Ballieu

Wim Ballieu, tv-kok en beheerder van Balls & Glory, past perfect in dit concept. Met eerlijke producten van de boerderij en zijn originele en creatieve inbreng, maakt hij een smakelijk plattelandsproduct dat ook geapprecieerd wordt in de stad. Met zijn voeling voor de werking van Landelijke Gilden, het plezier dat hij beleeft wanneer hij mensen aan lange tafels samenzet  en laat genieten van eerlijke kost, maakt dat we zijn Balls & Glory-recept graag toevoegen aan deze lekkere selectie.

 

Op zoek naar een klein cadeautje?

Wie op zoek is naar een origineel, betaalbaar geschenk kan de publicatie Plattelandskost bestellen via www.landelijkegilden.be/plattelandskost. Het boekje kost je amper 2 euro (verzending inbegrepen).

 

Smaakt het naar meer?

‘Plattelandskost’ bundelt nu 16 recepten. Ongetwijfeld kriebelt het om de recepten uit te proberen of zelfs om een eigen origineel recept toe te voegen aan de bundel. ‘Plattelandskost’ mag zeker groeien. Daarom volgende initiatieven:

  1. Sluit aan bij de Facebookgroep Plattelandskost en deel je ervaringen met de recepten
  2. Maak Plattelandskost mee bekend en deel je ervaringen met 'Plattelandskost' openbaar op social media en vermeld #Plattelandskost
  3. Heb je zelf een recept dat aansluit bij de geest van de publicatie (eenvoudig, ingrediënten van bij ons)? Stuur je recept, een foto en het bijhorend verhaal op naar carine.santermans@landelijkegilden.be of post het in de Facebookgroep Plattelandskost.

Op www.landelijkegilden.be/plattelandskost zullen we regelmatig nieuwe recepten en inspiratie posten.

 

Over Landelijke Gilden

Landelijke Gilden is een vereniging die mensen met een hart voor het platteland samenbrengt. Op honderden plaatsen in Vlaanderen kan je deelnemen aan activiteiten van één van de afdelingen. Altijd brengen we mensen samen in een gezellige sfeer waar amusement en genieten centraal staan.

 

Voor bijkomende informatie, fotomateriaal, een streekgebonden babbel of demo met een van de Landelijke Gildenkoks, kan je terecht bij:

Carine Santermans, projectmedewerker Landelijke Gilden
016 28 60 24
carine.santermans@landelijkegilden.be