Menu

Terug naar Actualiteit >Plezante plantenmarkten voor jong en oud

Geschreven op 09 april 2019. - Nieuws, Tuinieren
Een plantenbeurs, - markt of -dag is niet alleen de perfecte gelegenheid om kwalitatief zaai- en plantgoed in te slaan, maar ook een toffe uitstap voor het hele gezin! Veel van wat op ons bord komt of zo mooi bloeit in onze tuin kent zijn oorsprong in een klein zaadje of plantje. En waar beter zie je die variëteit aan babyplantjes als op een markt? 
 
 
Gezellig kuieren en huiswaarts trekken met de meest kleurrijke zomerbloeier of het plantgoed voor dé zoetste kerstomaten? Wij helpen je alvast op weg met een overzicht van lokale plantenmarkten of -dagen! 
 

Planten- en zadenruilbeurs Sint-Pieters-Kapelle

Zaterdag 13 april 2019 van 13u30 tot 17u00 

Georganiseerd door Landelijke Gilde Sint-Pieters-Kapelle

Wie plantgoed en/of zaden te veel heeft, kan deze ruilen met die van andere  tuinliefhebbers. Zo ben je niet alleen wat soorten plant- of zaaigoed rijker, maar krijg je er ook heel wat kennis, tips en tricks bij! 

Planten- en zadenruilbeurs Herne

Planten- en zadenruilbeursZaterdag 13 april 2019 van 13u30 tot 17u00 

Georganiseerd door Landelijke Gilde Herne

Ook in Herne kan je op zaterdag 13 april plantjes, zaden en kennis uitwisselen.  Het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei zorgt voor een gezinsactiviteit rond insecten, vlinders en bijen (tussen 14u00 en 16u00) 

 

 

Alkense plantendag en Korte Ketenmarkt 

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, plant en buitenZondag 14 april van 10u00 tot 17u00 

Georganiseerd door Landelijke Gilde Alken 

Standjes met eenjarigen, vaste planten, heesters, ... maar ook met tuingereedschap, verzorging en bescherming voor jouw planten, tuinversiering, ... . Daarnaast is ook plantenruil mogelijk. 
 

Op de korte ketenmarkt bieden landbouwers, fruittelers en tuinders hun producten onmiddellijk aan de consument aan. Voor elk wat wils!

Flora Hesbania Kortessem

Afbeelding kan het volgende bevatten: bloem, plant en tekstPaasmaandag 22 april van 10u00 tot 18u00 

Flora Hesbania is een internationale bloemenhappening in Haspengouw en  vindt plaats in het mooie park Fauconval in het centrum van Kortessem. Omringd door bloesems, met een uitgebreid programma voor alle bloemenliefhebbers en met een terras waar lokale streekgerechten te proeven zijn, heeft Flora Hesbania dé ingrediënten in huis om er een topdag van te maken. 

25e plantenbeurs Liezele 

Paasmaandag 22 april van 10u00 tot 17u00 

Georganiseerd door Landelijke Gilde Liezele

De plantenbeurs van Liezele is al aan zijn 25e jaargang toe. Een echte feesteditie dus! Ook dit jaar zorgen de talrijke standhouders weer voor een divers aanbod aan planten. Een hoogdag voor kijk- en kooplustigen!    

19e Planten- en rommelmarkt Malderen

19de PLANTEN-& ROMMELMARKTWoensdag 1 mei van 10u00 tot 18u00

Georganiseerd door Landelijke Gilde Malderen

Hier komen niet alleen de plantenliefhebbers aan hun trekken! Heb je een oog voor goede zaakjes, dan kan de rommelmarkt jou vast bekoren. Eerder een bourgondiër? Goed nieuws, er zijn ook vele eet- en drankstandjes voorzien! 

 

Radio 2 Tuindag

Woensdag 1 mei van 08u00 tot 18u00

Landelijke Gilden zorgt voor entertainment voor jong en oud op de Radio 2 Tuindag. In het domein van Bokrijk zorgen echter meer dan 200 standhouden voor een ongelooflijk aanbod aan plantgoed. Een hoogdag voor iedereen die houdt van planten of gewoon van een fijne uitstap! 
 

Planten- en rommelmarkt Schriek 

Zondag 5 mei van 10u00 tot 17u00

Georganiseerd door Landelijke Gilde Schriek

Meer dan 100 standhouders bieden een brede waaier van planten en tuinbenodigdheden aan en op de rommelmarkt kan je terecht voor andere vondsten. Landelijke Gilde Schriek zorgt voor een tuinterras en allerlei lekkers tegen de honger en dorst!