Pompoentaart in een Halloweenjasje | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Pompoentaart in een Halloweenjasje

Geschreven op 11 oktober 2019. - Nieuws, Tuinieren
pompoentaart

De pompoenen zijn geoogst. Je hoeft er niet altijd de traditionele pompoensoep mee te maken, ook al valt dat bij iedereen in de smaak. Andere manieren om je pompoenen te verwerken zijn brood, moes, puree, jam .... en pompoentaart.

 

Wat heb je nodig?

  • Een pak kant-en-klaar bladerdeeg (Dat gaat snel, maar je kan ook zelf deeg maken)
  • Een stuk pompoen, in blokjes gesneden
  • Een snuif kaneel en een puntje zout
  • Een eetlepel honing of suiker naar believen
  • Een beetje boter
  • Engelse drop (sommige stukjes zijn ideaal om te gebruiken voor de ogen)
  • 3 eierdooiers
  • 1 dl room
  • Gehakte walnoten (voor wie wil of mag)

Verder heb je nog wat gerief nodig: een pan, een zeef of pureestamper, een oven, fornuis, taartvorm(pjes) en een mes. Dan kan je aan de slag.

Hoe ga je te werk?

Stoof de stukjes pompoen tot moes. Doe de honing, suiker, kaneel en zout bij de pompoen. Pureer. Meng de eierdooiers (hou een klein beetje over voor de afwerking), de room en de gehakte walnoten (als je dat wil) bij de moes. Leg het bladerdeeg in een beboterde taartbodem. Vul met pompoenpuree. Maak nu linten met de resten van het bladerdeeg en leg die over de vulling alsof het windels zijn. Borstel wat eigeel over de lintjes, dat geeft een mooie glanzende kleur bij het bakken.Bak een half uur in een oven op 200°C. Geef de afgekoelde taart 2 oogjes met de gepaste stukjes Engelse drop. Smakelijk!

 

De inspiratie voor dit artikel vonden we bij: