POP-UPDANSCAFé in Ottenburg | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >POP-UPDANSCAFé in Ottenburg

Geschreven op 04 augustus 2016. - Persartikel
POP-UPDANSCAFé in Ottenburg

Een danscafé in je eigen dorp? Daar gaat Landelijke Gilde Ottenburg voor. Op zaterdag 20 augustus openen zij maar liefst 3 pop-ups: een café, een restaurant en een danscafé. Dit evenement gaat door in de tuin en gemeentezaal De Linde in de Pastorijstraat te Ottenburg. Ook de Dorpentoerbus houdt er halt.

De dag start met de voorstelling van de Dorpentoerbus van Landelijke Gilden om 11 uur. Hierna worden de pop-upcafé’s “Den Tuin” en “De Speciale Tuin” geopend. Er zijn verschillende infostanden en workshops, met muzikale omkadering door DJ Countdown.

Om 12.30u opent het pop-uprestaurant “tussen 2 pinten”. ’s Middags is er een initiatie Curve Bowls en petanque (14 uur) en een optreden van clown Griet (14.30 – 16.30 uur). Tussendoor is er kinderanimatie met een springkasteel en springballenparcours. Om 15 uur opent het pop-updanscafé.

Doorlopend staat de Dorpentoerbus open voor een bezoek. Het is een 12 meter lange, gerestaureerde en gepimpte lijnbus. Binnenin de bus kan je de Dorpsenquête invullen en een gratis consumptie verdienen. 

De Dorpentoer is een nationale actie van Landelijke Gilden. Via vijfentwintig pop-upevenementen in vijfentwintig dorpen toont de organisatie haar aandacht voor de leefbaarheid van het dorp en het omliggende landelijk gebied. De dorpsschool, de bescherming van de open ruimte, veilig fiets- en wandelverkeer, enz. Het zijn thema’s waar wij aandacht aan besteden. Met concrete acties en projecten maken we er samen met onze lokale besturen en leden werk van. Onze dorpsevenementen liggen helemaal in lijn met het hart van Landelijke Gilden: we brengen mensen op het platteland samen en maken er een leuk moment van.

Meer info en persfoto’s in hoge resolutie: www.dorpentoer.bewww.landelijkegilden.be
Jan Hennes, Verantwoordelijke Dorpentoer, 016/28.60.56
Stijn De Roo, Directie-adjunct, 0474/87.70.91