Menu

Terug naar Actualiteit >Popcorn met een verrassende twist

Geschreven op 19 januari 2022. - Eten en drinken

Vanavond gezellig voor de televisie met een kommetje vers gepofte popcorn? Verras jouw huisgenoten eens met deze originele smaken.

 

 

 

Popcorn met chili-limoen en boerenkool (hartig)

Benodigdheden:

  • 120 gram pofmaïs
  • 90 gram boerenkool
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels limoenrasp
  • 2 theelepels chilipoeder
  • Snufje zout en peper

Verwarm de oven voor op 150 °C. Was de boerenkool, verwijder de dikke steeltjes en snij de bladeren in kleine stukjes. Leg vervolgens alles naast elkaar op twee grote bakplaten. Bedek de boerenkool met een laag olie en bak deze gedurende 20 minuten. Om ervoor te zorgen dat de stukjes gelijkmatig roosteren, wissel je de bakplaten na 10 minuten. Bij het serveren meng je een deel van de popcorn met wat olie, limoenrasp en chilipoeder. Voeg daarbij de stukjes boerenkool met wat zout en peper en schep alles nog eens om.

Popcorn met parmezaan en rozemarijn (hartig)

Benodigdheden:

  • 120 gram pofmaïs
  • 2 eetlepels fijngesneden rozemarijn
  • 1 eetlepel fijngeraspte parmezaan
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snufje zout en peper

Meng in een kom de olijfolie, de fijngesneden rozemarijn, de fijngeraspte parmezaan samen met wat zout en peper. Verdeel het mengsel over de versgebakken popcorn.

Popcorn met curry (hartig)

Benodigdheden:

  • 120 gram pofmaïs
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel gele curry of paprikapoeder en knoflookpoeder
  • Snufje zout en peper

Men in een kom de olijfolie, honing, curry-poeder met zout en peper. Verdeel het mengsel over de versgebakken popcorn.

Popcorn met vanille en kaneel (zoet)

Benodigdheden:

  • 120 gram pofmaïs
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel olijfolie

Verdeel de olijfolie, vanillesuiker en kaneel over de versgebakken popcorn en schud alles goed door elkaar.

Popcorn met ahornsiroop en kaneel (zoet)

Benodigdheden:

  • 120 gram pofmaïs
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel olijfolie

Verdeel de olijfolie, ahornsiroop en kaneel over de versgebakken popcorn. Schud op zodat de siroop en de kaneel goed mengen met de popcorn.

Popcorn met chocolade (zoet)

Benodigdheden:

  • 120 gram pofmaïs
  • 100 gram fondantchocolade
  • Snufje zout

Hak de fondantchocolade in fijne stukjes. Wanneer de popcorn nog warm is, strooi je de chocolade er over. Schep alles goed door en strooi er dan nog een beetje zout over.