Menu

Terug naar Actualiteit >Postelein

Geschreven op 23 maart 2017. - Nieuws, Tuinieren

Postelein is een bladgroente met kleine, vlezige blaadjes vol met vitaminen A,B,C en mineralen. De dosis aan omega 3-vetzuren heeft een goede invloed op de bloedvaten. De smaak is zacht en verfrissend. Om rauw te eten, gemengd in slaatjes of in de soep.

 

Waar en wanneer zaaien?

Postelein is een teelt voor een voedzame grond op een droge, zonnige en warme plek. Zaai regelmatig een kleine portie voor vers gebruik. Er bestaat zomer- en winterpostelein, zo kan je zaaien en eten in meerdere seizoenen.

Zomerpostelein kan je zaaien van half april onder glas of vanaf half mei tot half augustus in de volle grond. Winterpostelein wordt gezaaid van in de eerste helft van augustus.

 

Hoe zaaien?

  • Zaai in een rijtje op 3 cm en laat 15 cm tussen de rijen. Zaai zeer ondiep (0,5 cm).
  • Uitdunnen Indien er te veel plantjes groeien, haal dan planten weg tot de overblijvers op 3 cm uiteen staan.

Hoe verzorgen?

  • Dit is echt overbodig!

Hoe oogsten?

  • Na twee maanden kan je een eerste keer oogsten.
  • Snij de steeltjes af en gebruik enkel het blad. Heerlijk als smaakmaker in soep. Maar laat de groente niet meekoken!