Menu

Terug naar Actualiteit >Radio 2 Tuindag: Tuinfeestje bouwen? Doe inspiratie op!

Geschreven op 20 april 2017. - Nieuws, Tuinieren
Radio 2 Tuindag met Landelijke Gilden

Ook op de Radio 2 Tuindag vieren we het 25 jarig bestaan van Open tuinen. Samen met een ploeg enthousiaste vrijwilligers en het team van Plattelandsklassen, zorgen we voor een gevarieerd programma rond ‘Feest in de tuin’. De Radio 2 Tuindag wordt vast en zeker een leuke en inspirerende dag!

 

Zeg nu zelf, wie is er niet te vinden voor een leuk tuinfeest? Van sfeervolle aankleding en decoratie, het bereiden van lekkere hapjes, tot de opbouw van een recyclage-buitenkeuken. Zowat alles wat met een tuinfeest te maken heeft, komt aan bod op de Radio 2 Tuindag. Kinderen leggen een tof activiteitenparcours af, terwijl volwassenen zich laten inspireren via allerhande demo’s.

Buitenkeuken uit recuperatiemateriaal

Met afvalpallets en planken kan je heel wat maken: bloembakken, zetels, tafels… en zelfs een heuse buitenkeuken. Met een buitenkeuken krijgt je tuin een extra dimensie en hij nodigt meteen uit om er meer tijd in door te brengen.

Tijdens de Radio 2 Tuindag kan je zien hoe de basisopbouw in de loop van de dag steeds meer vorm krijgt en hoe een buitenkeuken tot stand komt. Je krijgt allerhande nuttige en praktische tips om thuis zelf aan de slag te gaan.

Kan je op 1 mei niet naar de Radio 2 Tuindag in Bokrijk komen?

Dan kan je misschien deelnemen aan een van de workshops ‘Timmer erop los!’, die gegeven worden in verschillende Landelijke Gildenafdelingen. Je maakt in een workshop van zes uur je eigen tuinmeubilair met pallets. Naast een introductie in houtbewerking, houtsoorten en hun duurzaamheid, krijg je heel wat originele ontwerpen ter inspiratie. Raadpleeg onze agenda voor data en locaties.


Lekkers voor groot en klein op de Radio 2 Tuindag

Kleine kinderen vinden het fantastisch om te koken samen met hun (groot)ouders. Met eenvoudige gerechtjes kunnen ze zelf aan de slag gaan. Kinderen die op 1 mei naar de Radio 2 Tuindag in Bokrijk komen, mogen hun eigen minipizza klaarmaken. Deeg uitrollen, beleggen met verse groentjes, kruiden en kaas, laten bakken en smullen maar…

Ouders en grootouders kunnen dan weer alles te weten komen over de perfecte barbecue. De broers Alex en Wim Kool, onze vaste en zeer gewaardeerde lesgevers, presenteren hun beste barbecuedemo, laten regelmatig proeven van smakelijke hapjes en leren je de fijne kneepjes en technieken van het barbecuevak.

Zo kleed je een tuinfeest aan

Je kunt veel geld uitgeven aan spullen om je tuin een feestelijk tintje te geven. Ofwel knutsel je zelf creatieve werkjes met recuperatiematerialen. Heb je kleine glazen potjes of glaasjes liggen? Maak er dan een minituintje in, of versier ze als theelichthouders die je kunt ophangen. Van oude lakens knip je kleurrijke vlagjes om tussen de takken van je bomen te draperen. Laat de kinderen ze extra versieren met hun
naam of met grappige tekeningen. Met zelfgemaakte lampionnen in felle kleuren, breng je dan weer in een wip en voor geen geld sfeer in je tuinfeest.

Kinderen willen spelen, volwassenen willen genieten op de Radio 2 Tuindag

Het is niet bepaald prettig als de voetbal van de kinderen tijdens je feest op de tuintafel terechtkomt. Of als ze met hun fiets tussen de gasten door rijden. Kinderen willen actief betrokken zijn bij een tuinfeest. Plan daarom enkele spelen waar ze zich zoet mee kunnen houden zonder te veel te storen. Wat dacht
je van supergrote bellen blazen? Of crêpepapieren bloemen maken, waarmee ze een grote kippengaasconstructie opvullen en versieren? Of improviseer een minigolfparcours, waar ook de ouderen graag aan deelnemen.

Radio 2 Tuindag in Wonderland

Het JEC Theater brengt je, samen met de gekke hoedenmaker, naar een feestelijk Wonderland. Acteurs tussen 11 en 22 jaar zorgen voor extra sfeer. De lieve Alice, het witte konijn of de maartse haas animeren de bezoekers aan hun lange tuinfeesttafel en geven een gekke toets aan deze leuke dag. Kinderen zullen zich graag laten grimeren zoals deze grappige figuren en kunnen meteen met hun favoriete personage op de foto.

Praktisch info Radio 2 Tuindag

Voor bovenstaande activiteiten kan je inspiratie opdoen tijdens de Radio 2 Tuindag op 1 mei in Bokrijk. Bovendien bieden 200 standhouders er hun plantgoed aan. De tuindag vindt plaats van 8 tot 18 uur, de toegang is gratis (parking 7 euro. Het Landelijke Gildenplein bevindt zich aan de ingang (parking kasteel).