Menu

Terug naar Actualiteit >Recept voor kokosrotsjes

Geschreven op 19 december 2018. - Nieuws, Eten en drinken

Volgend receptje is geschikt voor een bescheiden portie kokosrotsjes. Mag het ietsje méér zijn? Verdubbel dan de hoeveelheden! 

Ingrediënten

  • 100 gram gemalen kokos
  • 2 eiwitten
  • 100 gram suiker (+ eventueel een zakje vanillesuiker, voor de zoetebekken)

Klop de eiwitten goed stijf. Wanneer je de kom met eiwit ondersteboven boven je hoofd kan houden, weet je dat het goed zit! Voeg de suiker bij de eiwitten en klop nog wat verder stijf. Tot slot spatel je voorzichtig de kokos onder het mengsel. 

En dan? Rotsjes maken! Dit gaat het makkelijkst met een ijsschep of twee soeplepels, maar als jij graag met je handen aan de slag gaat, mag dat natuurlijk ook! Verdeel de rotsjes op een bakplaat en bak zo'n 20 minuten in een voorverwarmde over van 175 °C. 

SMAKELIJK!