Ronde van Klein-Brabant: Bornem is er klaar voor! | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Ronde van Klein-Brabant: Bornem is er klaar voor!

Geschreven op 01 juni 2018. - Nieuws, Fietsen en wandelen
Ronde van Klein Brabant

Op zondag 17 juni heeft de derde editie van de Ronde van Klein-Brabant plaats. Langs twee fietsroutes brengen de organisatoren je langs de mooiste plekjes van dit apart stukje provincie Antwerpen. De organisatoren, dat zijn Landelijke Gilde Bornem en Landelijke Gilde Breendonk. Elk jaar nemen twee andere afdelingen het voortouw. Eerder waren de afdelingen Sint-Amands en Ruisbroek al aan de beurt. Een werkgroep met bestuursleden van beide afdelingen komt regelmatig samen om ‘De Ronde’ voor te bereiden. Een schitterend voorbeeld van symbiose binnen één gewest. Er komt heel wat kijken: goede start- en stopplaatsen zoeken, mooie en veilige fietsroutes uitstippelen, sponsors zoeken, affiches en flyers laten drukken, vrijwilligers inschakelen voor de dag zelf … Vorige week werden de handen uit de mouwen gestoken voor de aanmaak van reclameborden, bij voorzitter Dirk De Smet in Bornem.

 

Aanhangwagen

Op twaalf locaties in Klein-Brabant staan borden van 2 op 1 meter die de recreatieve tocht aankondigen. Een aanhangwagen zal bovendien opduiken tijdens evenementen in Klein-Brabant. Zo werd hij al gespot tijdens de Palingfeesten in het Scheldedorp Mariekerke. Je kunt moeilijk naast de aanhangwagen kijken. Niet enkel de grote affiches vragen de aandacht, drie (oude) fietsen aan weerszijden van het paneel zijn blikvangers.

Marnix Van Sint Aldegonde

De Ronde van Klein-Brabant belooft weer een succes te worden. Je kunt kiezen uit fietstochten van 23 en 45 km, en voor deze gelegenheid kan je met paard en huifkar door het prachtige graafschap aan de Oude Schelde rijden, langs het sprookjesachtige kasteel van Marnix van Sint-Aldegonde. Tijdig aanwezig zijn is de boodschap. Hiervoor kan je vooraf niet inschrijven.