Schapendag PLUS | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Schapendag PLUS

Geschreven op 14 mei 2019. - Schapenhouders
Schapendag Eeklo 2019 Landelijke Gilden

Kom op zondag 2 juni naar de Huysmanhoeve in Eeklo! Landelijke Gilden organiseert op deze locatie opnieuw een hoogdag voor de schapenliefhebbers. Ze doet dat in een nauwe samenwerking met het Plattelandscentrum Meetjesland en de werkgroep Schapen van Landelijke Gilden.

Naast een uitgebreide tentoonstelling met verschillende schapenrassen en demonstraties klauwverzorging en schapen scheren, zetten we dit jaar ook de hond bij de schaapsherder centraal. Je ontmoet belangrijke partners in de regionale schapenbranche en maakt samen met een herder een wandeling maken langs de omwalling. We zorgen voor een levendig contact tussen onze bezoekers en dieren in een knuffelweide.

Om 10.30 uur start op het binnenplein een hondenbelevingswandeling van 6,5 km voor grote en kleine honden … en hun baasjes. Onderweg staan kleine hindernissen en zorgen we ook voor een ‘baasjes- en hondenrestaurant’.

Van 12 tot 16 uur serveren Landelijke Gilde Eeklo en ’t Pauwenhof doorlopend een BBQ Deluxe. Anderhalf uur onbeperkt genieten van heerlijke groenten en verschillende vleessoorten voor de prijs van € 20. Je moet wel op voorhand bestellen: www.tpauwenhof.be/lekkerfeesten of 0472 45 30 16. Storten kan op rekeningnummer BE12 7373 0404 1792 van Landelijke Gilde Eeklo.

Doorheen de dag zijn er demonstraties van een schaapscheerder en van het wolatelier. In de namiddag kan je genieten van een spectaculaire hondenshow rond Agility en Doggy Dance en houden we een demonstratie eenden drijven. Schapen, geiten, pony’s, ezels … elke dierenliefhebber krijgt de kans om zijn favoriete dier te bewonderen.

Praktisch
Wanneer: vanaf 10 uur
Locatie: Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve (Bus 1 in 9900 Eeklo)
Info: 0473 93 31 10, 09 327 04 47, plattelandscentrum.be