Menu

Terug naar Actualiteit >Schooltuin Klavertje Drie in Oost-Vleteren

Geschreven op 09 juli 2021. - Nieuws, Tuinieren
schooltuin

Voor de leerlingen van VBS Klavertje Drie uit Oost-Vleteren was het dit voorjaar de eerste keer in hun schooltuin. Slim als ze zijn, startten ze bescheiden in moestuinbakken. Genoeg om leuke ervaringen op te doen.

We waren heel blij met het pakket en de bon, bedankt hiervoor! 

 

Met de bon kochten we in de AVEVE een nieuwe gieter, potgrond, zaadjes voor de bloemenweide, zaad voor aperitieftomaatjes, radijs, wortel en ui.

Naast het insectenhotel hebben we lavendel geplant en bloemenweide gezaaid. De kinderen gaven de bloemenweide tijdens de speeltijd water met de gieter.

 

Op school hebben we enkele m²-moestuinbakken. In één daarvan zaaiden we wortels, uien en radijsjes. De kinderen gaven de plantjes water met de gieter.  Enkele radijsjes aten we tijdens de speeltijd, wat over was kregen de kinderen mee naar huis. De wortels en uien waren eind juni jammer genoeg nog niet klaar om te oogsten. 

 

In een andere moestuinbak plantten we de kerstomaatjes (die we eerst binnen gezaaid hadden.) Verschillende leerlingen kregen een potje met tomatenplantjes mee naar huis.

Bij de fietsenstalling hebben de kinderen zonnebloemen geplant.

De schooltuinplanner en het schooltuinboek zullen we volgend schooljaar gebruiken om activiteiten uit te werken op school. Er staan leerrijke en leuke tuinactiviteiten, proefjes en ideetjes in.

 

Ingezonden door Juf Ilina, Dirk en Marleen van Landelijke Gilde Oost-Vleteren