Menu

Terug naar Actualiteit >Schriek in a box

Geschreven op 03 juli 2019.

Schriek heeft zoals veel landelijke gemeenten een rijk tuinbouwverleden. De land- en tuinbouwers in de gemeente hebben in de loop der jaren veel soorten groenten geteeld, zoals witloof, asperges, prei, selderij, aardappelen, bonen, tomaten, wortelen, ... Naast de tuinbouwbedrijven mogen ook de melkvee- en andere veebedrijven in de regio niet vergeten worden, ook zij maken deel uit van de geschiedenis van Schriek.

Doordat er steeds minder opvolging kwam in de familiebedrijven, is het areaal de laatste twintig jaar sterk verminderd en ook het aantal land- en tuinbouwers is daardoor sterk gedaald. Toch mag Schriek zeer trots zijn dat zij onder haar inwoners nog heel wat vollegrondsgroentetelers telt, die werken met veel liefde voor de stiel en inzet.

Landelijke Gilde Schriek wilde deze hardwerkende landbouwers gepast in de kijker zetten en stelde daarvoor een box samen met het beste van wat Schriek te bieden heeft. Schriek in a box was geboren! Ze stelden een mooie box met groenten en fruit samen, vers van bij de verschillende land- en tuinbouwers. Geïnteresseerden konden de box op voorhand reserveren en op zondag 16 juni afhalen. Zo gingen er maar liefst 520 boxen de deur uit. Als dat niets is om #Boerentrots op te zijn!   

Benieuwd naar wat er in de box zat? In het bijhorend boekje ontdek je de producten én hun producenten!