Silkie garden | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Silkie garden

Geschreven op 29 juni 2020. - Tuinieren

Dit jaar zouden Nadine en Eddy uit Hoegaarden voor de eerste keer zelf deelnemen aan Open tuinen om bezoekers te inspireren en ideeën mee te geven voor hun eigen tuin.

 

 

Groene vingers gestimuleerd

Nadine en Eddy hebben een ecologische tuin waar biodiversiteit de plak zwaait. Nadine is van kinds af aan al bezig met tuinieren. Vroeger mocht ze bij haar grootouders in de tuin helpen en kreeg ze de smaak te pakken. Bij Eddy is dit later gekomen. Hij focust zich in de tuin voornamelijk op het zwaardere werk. Nadine neemt de moestuin voor haar rekening.
Ze hebben drie jaar lang op zondag tuinlessen gevolgd in de tuinbouwschool in Leuven, heel veel boeken gelezen over tuinieren en veel open tuinen gaan bezoeken. Zelf vinden ze het belangrijk dat hun tuin diervriendelijk is. Zo plantten ze achter in de tuin een klein bosje dat zorgt voor enorm veel biodiversiteit. Tijdens warme zomerdagen is het hier heel aangenaam vertoeven en bovendien is het heel onderhoudsvriendelijk.
 

Don’t worry, bee happy

Op het bankje bij de bijen is de favoriete plek in de tuin. Hier kan je ten volle genieten van de avondzon en het is ideaal om ’s avonds te aperitieven terwijl je de bijen kan observeren. Aan de kleur van de pollen kan je zien op welke bloemen ze vliegen. Sinds vier jaar maken Eddy en Nadine hun eigen honing.
 

Twee weken genieten

Een favoriete plant kiezen is hier moeilijk maar als er dan toch een keuze gemaakt moet worden is het de boompioen. Helaas bloeit deze plant slechts twee weken in de lente. De bloei is kortstondig maar prachtig om te zien.
 

Tuintip voor de toekomst

Plant bomen of een bosje. Dit zorgt voor veel biodiversiteit en schaduw tijdens warme dagen. Bovendien is er weinig onderhoudswerk aan. Een vijvertje of een schaaltje met water en knikkers nodigt bijen uit te komen drinken. Nadine en Eddy kopen planten waarvan ze weten dat ze het goed doen in ons klimaat. Bovendien hechten ze er heel veel belang aan dat alles ecologisch is. Ze gebruiken geen sproeistoffen. Maar genieten is natuurlijk ook belangrijk. Voorzie dus diverse terrasjes in de tuin. Zo kan je op verschillende plaatsen in je tuin genieten en je tuin ook gebruiken als leefkamer.