Menu

Terug naar Actualiteit >Smullen voor de Warmste Week

Geschreven op 07 december 2018. - Nieuws, Noord-Zuid, Zingeving en solidariteit
Landelijke Gilden steunt Warmste Week

De advent is begonnen en daarmee het aftellen naar de Warmste Week van Studio Brussel. Van 18 tot en met 24 december presenteert de radiozender vanuit domein Puyenbroeck in Wachtebeke. In de weken voorafgaand aan die uitzendingen, lopen er over heel Vlaanderen al acties om geld in te zamelen voor diverse goede doelen. Ngo Trias en vzw Boeren op een Kruispunt zijn twee van de goede doelen die je kan steunen in het kader van de Warmste Week. Ook Boerenbond en Landelijke Gilden doen hun duit in het zakje. 

Met het personeel van Boerenbond en Landelijke Gilden organiseren we dit najaar een warme actie ten voordele van Trias. Onder de noemer 'Filipiña Colada' organiseren we op de verschillende provinciale kantoren en de hoofdzetel in Leuven smakelijke acties met een Filipijns tintje! Zo leggen we de link met het uitwisselingtraject dat vanaf 2018 loopt tussen Landelijke Gilden en Trias Filipijnen. Tijdens de actie kunnen de collega's kokosrotsjes, een lekkere - al dan niet alcoholvrije - piña colada, een croque filipino of nog ander lekkers kopen. “De opbrengst gaat naar de projecten van Trias in de Filipijnen en we komen deze tijdens de Warmste Week afgeven in Puyenbroeck,” vertelt Ann Van Loock van Landelijke Gilden.

Op zijn Filipijns

Wat doen we concreet? In elk provinciaal kantoor en ook op het hoofdkantoor in Leuven zijn er enkele enthousiaste collega’s die zich engageren om iets lekkers klaar te maken met een Filipijns tintje (ananas, kokos, mango, rijst, …). Om te smullen van dit lekkers schrijven de collega’s zich in en betalen ze een klein sommetje. De directie draagt haar steentje bij door de ingrediënten te betalen.

Acties voor Trias

Trias professionaliseert boeren- en ondernemersverenigingen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Ook jij kan Trias steunen! Music For Life zamelt de komende dagen nog geld in voor Trias via volgende publiek toegankelijke activiteiten:

 • Geluk zit in een klein doosje, nog tot en met 24 december in Vilvoorde bij Markant. Een warme actie van Markant vzw.

 • Manicure, gelaatsverzorging of rugmassage, nog tot woensdag 19 december op campus Gent van Syntra Midden-Vlaanderen. Een warme actie van Syntra.

 • Taartenverkoop, nog tot en met 21 december op campus Aalst van Syntra Midden-Vlaanderen. Een warme actie van de opleiding brood- en banketbakker van Syntra.

 • Kerstkaarten Syntra, nog tot en met 21 december op campus Asse van Syntra Midden-Vlaanderen. En warme actie van Syntra Midden-Vlaanderen campus Asse.

 • Rock Syntra For Life, op 15 december vanaf15 uur in de cafetaria van campus Sint-Niklaas van Syntra Midden-Vlaanderen. Een warme actie van Syntra Midden-Vlaanderen.

 • Kerstmarkt KU Leuven Campus Brugge, op 12 december van 11.30 uur tot 14 uur op campus Brugge van KU Leuven. Een warme actie van KU Leuven.

 • ‘Syntriasrun’ in de warmste gemeente Asse, op 8 december van 13.30 uur tot 18 uur aan campus Asse van Syntra Midden-Vlaanderen in Mollem. Een warme actie van Syntra.

 • Filipiña Colada, nog tot en met donderdag 20 december in het hoofdkantoor van Boerenbond in Leuven en in de provinciale kantoren. Een warme actie van Boerenbond en Landelijke Gilden.

 • Eindejaarsactie in kader van noord-zuid, nog tot zondag 9 december in Londerzeel, Malderen en Steenhuffel. En warme actie van gemeente Londerzeel.

    

Acties voor Boeren op een Kruispunt

De vzw Boeren op een Kruispunt is een hulporganisatie voor alle Vlaamse boeren en tuinders in ood. Ook jij kan Boeren op een Kruispunt steunen! Music For Life zamelt de komende dagen nog geld in voor Boeren op een Kruispunt via volgende publiek toegankelijke activiteiten:

 • Kerstmarkt, donderdag 13 december van 12 uur tot 17 uur in Merelbeke aan de faculteit diergeneeskunde, op het grasveld links van het decanaat bij buitenpraktijk. Een warme actie van de laatstejaarsstudenten diergeneeskunde, optie herkauwers

 • 6 weken soep, nog tot 21 december bij ILVO in Merelbeke. Een warme actie van ILVO – Centrale Diensten

Meer info en een overzicht van alle initiatieven? www.dewarmsteweek.be