Snapshot bij Fietselieren en Dag van de Landbouw | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Snapshot bij Fietselieren en Dag van de Landbouw

Geschreven op 28 september 2016. - Ledenblad Buiten, Fietsen en wandelen
Fietselieren naar Dag van de Landbouw

Katrien gaat dit jaar bij activiteiten op zoek naar het verhaal van deelnemers. Op de Dag van de Landbouw  ontmoette ze Guy Tielemans, zijn vrouw Lutgart Devoegt en hun vrienden Luc Gysen en Ann Verhelst. Zij  namen deel aan Fietselieren en bezochten het fruitteeltbedrijf van Kris en Ingrid Lemmens-Bierinckx in Emblem.
 

Samen fietsen

GT “Ik kom van Lier, maar nu woon ik in Berlaar. Ik ben wel nog steeds lid van Landelijke Gilde Lier-Noord, die  Fietselieren organiseert. Wij ‘fietselieren’ al voor de 24ste keer.”

LD “Een keer zijn we niet vertrokken, omdat het weer erg slecht was en onze kinderen nog klein waren.”

GT “Wij gaan graag fietsen. We reden ook al de Haspengouwse Gordel, ’t Vijfde Wiel en Fietsen tussen Durme en Schelde. Bikken & Biken in Geel vinden we super. Ann en Luc zijn onze fietsvrienden. We gingen ook al samen op fietsvakantie.”

LG “Eigenlijk zijn we verre familie, maar via Landelijke Gilden werden we echte vrienden.”

AV “Voor we Guy en Lutgart kenden gingen we vaak fietsen met de kinderen. We kochten zelfs een fietsenrek, dat nu goed van pas komt. Er passen vier fietsen op!”

Hier en daar

GT “We doen mee aan heel wat andere activiteiten van Landelijke Gilden in de buurt. Volgende week gaan we naar ‘Dorp in vuur en vlam’, een activiteit van Hingene-Wintam-Eikevliet voor ‘Dorp in de kijker’. ‘Koken voor mannen’ volgen we in onze eigen gilde, Landelijke Gilde Berlaar.”

Dag van de Landbouw

GT Het is mooi meegenomen dat de twee stopplaatsen van Fietselieren bedrijven waren die deelnamen aan Dag van de Landbouw. We stopten al bij Het Groentegenot in Ranst. Misschien volgen we de rondleiding op dit fruitteeltbedrijf.”

AV “Bij ons staat de Dag van de Landbouw ook elk jaar in onze agenda. Het is de ideale uitstap voor een gezin of met kleine kinderen. Na Fietselieren gaan we nog naar een bedrijf in Noorderwijk waar ze wijn maken.”

Bekend volk

GT “Het mooie aan Landelijke Gilden is dat je altijd bekend volk tegenkomt. Vaak zijn het mensen uit je streek, met dezelfde interesse voor het platteland en de landbouw. “

LD “Wij hebben een tuinbouwbedrijf en werken dus altijd thuis. Via Landelijke Gilden ontmoeten we heel veel mensen."

LG en AV “Je ontmoet er zelfs mensen die je uit het oog verloren was.”