Snapshot op de Dorpentoer | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Snapshot op de Dorpentoer

Geschreven op 24 augustus 2016. - Ledenblad Buiten, Actie(f) in je dorp
Annelies Vanlangenaeker met haar gezin in Stevoort op de streekproductenmarkt ‘Van eigen kweek’

Fotograaf Katrien gaat dit jaar bij activiteiten op zoek naar het verhaal van deelnemers. In het voorjaar ontmoette ze Annelies Vanlangenaeker met haar gezin in Stevoort op de streekproductenmarkt ‘Van eigen kweek’, een van de pop-upevenementen van de Dorpentoer.

 

Genieten van streekproducten

"Wij zijn naar deze streekproductenmarkt gekomen omdat mijn zus lid is van Landelijke Gilden en deze activiteit mee organiseert. Bovendien houden wij van lokale producten. Onze appels en peren halen we bij de boer een straat verderop. Ook aardappelen kopen we bij de boer in onze straat."

"We hebben veel lekkere dingen geproefd! Wafels op een stokje, koude schoteltjes van de Wereldwinkel, aardbeien van het Rode Kruis en om af te sluiten een sangria!"

Houden van Stevoort

"We zijn ook op de Dorpentoerbus geweest, waar we konden kennismaken met het aanbod van Landelijke Gilden. Onze oudste dochter vond dat super. Vooral de spelletjespakketten vond ze interessant."

"We hebben niet deelgenomen aan de enquête van de Dorpentoer, maar over het algemeen zijn we tevreden over ons dorp. We houden van Stevoort. Ik ben er geboren en getogen. Mijn man, die niet van Stevoort afkomstig is, voelt er zich ook thuis. Er leeft nog een dorpsmentaliteit, waardoor je er veel mensen kent. De Pinksterfeesten en zoveel andere evenementen – zoals Stevoort Solidair, Boerengordel en Eigen Kweek – dragen daar zeker en vast hun steentje aan bij. Ook het heel uitgebreide verenigingsleven en een gevarieerd sportaanbod maken Stevoort dynamisch en levendig."

"Een minpunt vind ik de verkeersdrukte in het centrum (Sint-Maartenplein). Het is er echt gevaarlijk voor fietsers of voetgangers, in de spitsuren maar ook daarbuiten."

Een druk verenigingsleven

"Wij zijn nu nog geen lid van Landelijke Gilden. We zijn wel fan, maar ons verenigingsleven is al enorm druk en we krijgen al heel wat informatie in de brievenbus. Met twee pagadders in huis krijgen we onze post nu al amper doorgenomen. We zijn wel elk jaar present op de Boerengordel van Landelijke Gilde Stevoort. Ik heb de tocht zelfs heel wat jaren mee helpen organiseren."