Speciale boterhammetjes voor speciale tijden | Landelijke Gilden
Menu

Terug naar Actualiteit >Speciale boterhammetjes voor speciale tijden

Geschreven op 26 mei 2020. - Nieuws, Eten en drinken
speciale boterhammetjes

Nu de kinderen nog zoveel thuis zijn, is het misschien het moment om die boterhammetjes ’s middags nét dat tikkeltje meer te geven! Van gesmeerde boterhammetjes met groentegezichten tot eetbare auto’s, laat de fantasie maar de vrije loop. Maak er samen lekkere eetkunstwerkjes van. Wedden dat die boterhammetjes net iets sneller in de buikjes terechtkomen? En een gepimpte banaan als dessert, hoe leuk is dat!?

Misschien dat de kinderen hier zelfs alleen mee aan de slag kunnen. Op die manier hebben jullie wat extra tijd om je (thuis)werk af te ronden. Uiteraard laat je (kleine) kinderen best niet zonder supervisie met scherpe messen werken, maar er zijn heel wat alternatieven om leuke figuurtjes uit (zacht) broodbeleg te halen. Denk aan een beker of glas waarmee je rondjes uit een sneetje kaas kunt drukken. Of waarom laat je de zandbakfiguurtjes geen keertje meedraaien in de afwasmachine? Eens ze goed gereinigd zijn, zijn ook die zandbakvormpjes ideaal om figuurtjes uit beleg of brood te steken. 

Win een Landelijke Gilden boterhammendoos voor kinderen!

Thuis aan de slag gegaan en trots op jullie boterhamkunstwerkjes? Bezorg ons één of meerdere foto's van jouw creatie! De drie origineelste foto’s vallen in de prijzen! Deze kinderen krijgen een exclusieve boterhammendoos van ‘Gil de Muis’.

deelnemen aan deze wedstrijd

Ann is in het dagelijks leven educatief medewerker bij Landelijke Gilden. Om jullie te inspireren, ging ze tijdens haar lunchpauze alvast met haar kroost aan de slag. Samen toverden ze heel wat leuks en lekkers op tafel! 

Het resultaat van hun werk, ontdek je in onderstaande fotoreportage.